Guilt-free recept: maak je eigen (gezonde!) Ferrero Rochers

Print
Guilt-free recept: maak je eigen (gezonde!) Ferrero Rochers

Foto: Borgerhoff & Lamberigts

Zoete zondes: ze maken het leven soms écht moeilijk. Eén momentje van zwakte kan al genoeg zijn om heel je dieet om zeep te helpen. Gelukkig zijn er reddende engeltjes zoals Laura Verhulst, beter bekend als 'Madam Bakster'. Ze maakte er haar missie van om gebakjes en desserts in een gezonder, guilt-free jasje te steken. Vegan, lactose- én suikervrij: jawel, het kan!

Geraffineerde suiker, dierlijke producten zoals room of boter en tenslotte tarwebloem: ze zijn allemaal uit den boze in de keuken van Laura. Bijgevolg kan je zonder schuldgevoel genieten van heerlijke desserts. Zo bracht ze in haar nieuw boek 'Madam Bakster: guilt-free klassiekers' stuk voor stuk klassieke desserts in een gezond jasje. Wij zijn alvast grote fan en daarom mogen we één receptje uit de doeken doen: dadelpralines ofwel Ferrero Rochers!

INGREDIËNTEN VOOR 10 PRALINES

  • 1 handvol geroosterde hazelnoten
  • 250 g zachte medjouldadels
  • 2 el kokosrasp
  • 2 el cacaopoeder
  • extra hazelnoten, grof gehakt (optioneel)
  • chocoladepasta (optioneel)

RECEPT

(1) Verwarm de oven voor op 175 °C.


(2) Rooster de blanke hazelnoten gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Heb je geen blanke hazelnoten? Rooster de noten dan op dezelfde manier en zodra ze wat afgekoeld zijn, gaan de velletjes er heel gemakkelijk af door de noten in een handdoek te wikkelen en de hazelnoten met je handen tegen elkaar te wrijven.


(3) Mix de dadels in een foodprocessor tot een smeuïge pasta. Voeg de kokosrasp en het cacaopoeder toe en mix nog eens tot je een dadelpasta krijgt. Zet even opzij.


(4) Neem een beetje van de dadelpasta, duw er een hazelnoot in en rol de pasta tot een bolletje zodat de hazelnoot in het midden zit. Rol de dadelpralines vervolgens in cacaopoeder of doop ze voor een extra toets in hazelnootpasta en vervolgens in geroosterde, grof gehakte hazelnoten.

Et voila! Smaakt het naar meer? Hol dan snel naar de boekhandel (of online), want het nieuwe boek is vanaf nu te koop!
Zelf niet zo'n keukenwonder? Niet erg, want je kan de heerlijke baksels van Laura ook bestellen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit weekend mochten we ons tweede bakboek trots aan de wereld tonen, na maanden van hard werk achter de schermen. Wat zijn we dankbaar dat we onze passie voor bewust gebak op deze manier mogen delen. Hopelijk katapulteert dit boek je terug naar die onbevangen momenten aan de keukentafel bij opa en oma én mag het de start vormen van vele warme bakmomenten en een hele reeks aan nieuwe, te koesteren herinneringen. Want desserts maken de wereld een tikkeltje mooier, daar geloven we vurig in (; Een welgemeende merci aan iedereen die dit mogelijk maakte! En in het bijzonder aan iedereen die ons een warm hart toedraagt. Jullie enthousiasme geeft ons de moed om dit avontuur verder te zetten en via de kracht van desserts ons in te zetten voor een warmere wereld ?? #yes #dankbaar #bakboek #guiltfreeklassiekers #suikervrij #vegan #plantaardig #onamission #genieten #bewustgenieten #nostalgie #madambakster #theguiltfreebakery

Een bericht gedeeld door Madam Bakster (@madambakster) op

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video