Style (r)evolution: dit kunnen we leren van rockchick P!nk

Alecia Beth Moore, beter bekend onder haar artiestennaam P!nk, weet ons al jaren te verblijden met haar muzikale talenten. Na haar doorbraak in 2000 kwam er geen einde aan haar succes en bleef ze hit na hit uitbrengen die we allemaal niet meer uit ons hoofd krijgen. Als we aan de zangeres denken, dan is het vooral haar kenmerkende stijl die eruit springt. Die kende al heel wat evoluties waar we heel wat van kunnen leren.
Print

Tegenwoordig zien we heel wat sterren in excentrieke outfits verschijnen, maar al van het prille begin in 2000 zet P!nk spraakmakende looks neer. Sommigen daarvan zijn op z'n minst gezegd iconisch. Hoewel ze niet altijd even 'draagbaar' lijken, kunnen we toch heel wat leren van de poprockster. 

KORT KOPJE

Al jaar en dag zweert P!nk bij korte, kleurrijke kapsels. Je ziet de zangeres maar zelden met lang haar verschijnen, en dan zijn het ook meestal pruiken. Dat kunnen we wel appreciëren, want het moeten niet altijd lange lokken zijn die de wereld regeren. Ze toonde al talloze keren dat je heel creatief kan zijn met enkele centimeters haar: van opgestoken krulletjes tot gladgestreken, voor elke gelegenheid is er iets mogelijk. Nu de écht wilde dagen over lijken te zijn voor de moeder van twee, lijkt ze te opteren voor een iets rustigere snit. In de videoclip van haar nieuwste single 'Walk Me Home' bijvoorbeeld draagt ze het erg stijlvol maar toch met een tikkeltje rock.

COLOR YOUR DAY

Hoewel P!nk ook heel wat donkere periodes gekend heeft met veel zwart en wit, wist ze toch altijd een tikkeltje kleur in haar muziek, kleding en video's te brengen. En zeg soms maar gerust een overload aan kleur, want daar heeft ze geen bang van. De hoes van haar nieuw album 'Hurts 2B Human' - die trouwens geweldige nieuwe liedjes bevatis daar een goed voorbeeld van. Dat ze groot gelijk heeft ook, want wat is er nu saaier dan altijd maar dezelfde kleur te dragen? Doe eens gek! Anno 2019 zijn bijvoorbeeld neonkleuren helemaal in. Bang om er als een fluostift bij te lopen? Kleurrijke accessoires maken al een enorm verschil.

BODY GOALS

Als je door de foto's van P!nk doorheen de jaren scrolt, zal je er ongetwijfeld één ding opvallen: haar lichaam blijft er steeds ge-wel-dig uitzien. Wat haar geheim is? Acrobatie! Als je ooit naar een concert bent geweest zul je haar wel een aantal keer door de lucht hebben zien vliegen, en dat draagt ongetwijfeld bij aan dat strakke lichaam. Als je haar trouwens eens aan het werk wilt zien, dan hebben we goed nieuws, want komende zomer staat ze op het podium van Rock Werchter op 27 juni. Yaaaas!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video