Verrassend! Hoe vaak zou je eigenlijk écht moeten douchen?

Print
Verrassend! Hoe vaak zou je eigenlijk écht moeten douchen?

Foto: Pinterest

Sommigen krijgen de kriebels als ze hun dagelijkse portie zeep en lichaamsscrub niet intensief hebben kunnen inwrijven onder de douchekop. Anderen hebben graag een extra stoflaagje op hun velletje, al was het maar om immuniteit op te bouwen. Maar wat is volgens dermatologen écht de heilige dosis wasbeurten?

Eerlijk is eerlijk: dermatologen zijn het ook niet altijd eens over het aantal douchebezoekjes die je per week moet inplannen. Waar ze het wel over eens zijn is dat je het zeker niet elke dag hoeft te doen. De douchefanaten mogen dus ook gerust eens een dagje overslaan. Het idee dat we een dagelijkse wasbeurt nodig hebben is meer een sociale norm dan een biologische wet. 

De meeste mensen zouden met twee wasbeurten per week eigenlijk genoeg hebben. Vrees jij nare lichaamsgeurtjes, jeuk, vuil en misschien zelfs één of andere champignonkwekerij in je navel? Maak je dan vooral geen zorgen, want het aantal keren dat jij je best schoon schrobt hangt ook sterk af van wie je bent. Mensen die snel zweten, veel sporten, een vette huid hebben en lichaamsgeurtjes ontwikkelen van de minder goede soort hebben logischerwijs vaker een wasbeurtje nodig. Ben jij anderzijds een couch potato met botoxoksels (die zweten niet, dat zou je moeten weten) en een parfumwaardige lichaamsgeur? Dan kan jij je wel even redden zonder douche. 

Kan je echt geen afscheid nemen van je dagelijkse hygiëneritrueel? Dan helpt het ook al om een wasbeurt mét zeep af te wisselen met een wasbeurt met enkel water. Lichaamsproducten van alle soorten (ja, ook je dierbare lichaamsscrub en ja, ook het zeepje voor je schaamstreek) zijn eigenlijk meestal schadelijk. Er zijn bovendien maar twee plekjes die écht een vleugje zeep kunnen gebruiken: je oksels en je lies. Probeer je douchebezoek ook zo kort mogelijk te houden, want lang douchen (lees: concerten geven aan het een denkbeeldig uitverkocht sportpaleis) kan voor een geirriteerde, droge huid zorgen. 

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video