Dit zijn de acht meest gemaakte fouten op een eerste date – en zo scoor je een tweede!

Print
Dit zijn de acht meest gemaakte fouten op een eerste date – en zo scoor je een tweede!

Foto: Unsplash

Die eerste date. WAT. EEN. STRESS. Je krijgt maar één keer de kans om een goeie eerste indruk te maken, maar dat lukt niet altijd. Maar wat doe je nu eigenlijk verkeerd? Ziehier: Dit zijn de acht meest gemaakte fouten op een eerste date. En kom meteen te weten hoe je dan wel een tweede kan scoren!

Yvonne Allen, een Australische psychologe en matchmaker, heeft een lijst gemaakt met de meest voorkomende fouten. Daarmee wil ze de weg naar de liefde vergemakkelijken voor singles. Ahaaa, tell me more!

#1: Je werkkleding aanhouden

Natuurlijk weet je date niet wat jij de hele dag hebt gedragen, maar jij zélf wel! Het is beter voor je eigen gemoedsrust om iets anders aan te doen. Een fancy’er bloesje of zelfs gewoon je oorbellen even wisselen. Een kleine verandering doet al veel!

 

#2: Te veel over je werk praten

Mannen houden het liever iets luchtiger op een eerste date. Kies wat meer persoonlijke onderwerpen zodat hij weet wie je bent ná je werk. Keep it light.

#3: Hem te weinig vragen stellen

We weten allemaal dat mannen nogal een ego kunnen hebben. Toon een beetje interesse in hem en laat hem genoeg showen.  

#4: Niet over gedeelde interesses praten

Dat kunnen kleine dingen zijn: series, films, liedjes, hobby’s,… Het is soms misschien een beetje zoeken, maar als je iets gemeenschappelijk vindt, schiet het gesprek meteen uit de startblokken!  

#5: Hem te veel ondervragen

Dit is echt een big no-no. Interesse tonen? Top. Maar laat je FBI-pet achterwege en hou geen kruisverhoor. Hou het een beetje casual.

 

#6: Een ‘moeilijk’ gerecht bestellen

Oke, je moet kunnen eten wat je wil, maar mannen vinden het heel vervelend wanneer je niet meer goed kan babbelen met hem omdat je te druk bezig bent met het pellen van je gamba’s. Hou het gemakkelijk, zo kun je al je aandacht besteden aan je misschien wel hubby-to-be.

#7: Hem niet laten bestellen

Mannen en hun ego. Het is een relatie die we maar moeilijk begrijpen, maar laat hem gewoon het woord voeren. Zo voelt hij zich extra mannelijk en jij krijgt zo dadelijk toch een lekker bordje voorgeschoteld.

#8: Hem niet laten betalen

Yes, they still exist. Mannen die de rekening voor jou willen betalen, het is geen uitgestorven ras. Deze moet je een beetje zelf aanvoelen, maar hou de feminist in jezelf een beetje in toom die eerste date.

 

Voila! Die fouten maken we al niet meer. Maar hoe stel je nu een tweede date veilig? Niet moeilijk, volgens matchmaker Yvonne. The key to success is vooral om de eerste date simpel te houden. Zoek daarna ook niet té veel contact, je wil niet dat zijn #stalkeralert meteen afgaat!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video