Wait, what?! Met deze negen kledingstukken kom je het hele seizoen fashionable door

Print
Wait, what?! Met deze negen kledingstukken kom je het hele seizoen fashionable door

Foto: Isopix

Is het bij jou ook iedere morgen van ’t zelfde? Je staat voor een kleerkast die elk moment kan ontploffen, en toch heb je niéts om aan te doen. Goed nieuws, want een ‘capsule wardrobe’ kan soelaas bieden. Het concept is aan een ware opmars bezig, want steeds meer milleubewuste fashionista’s kiezen voor een bescheidenere garderobe. Who What Wear stelde een ‘capsule wardrobe’ samen van negen stuks waarmee je gegarandeerd het hele seizoen goed zit. Adios, keuzestress!

Een minimum aan items die allemaal naadloos bij elkaar passen, en voor de verandering eens geen uitgeputte bankrekening. Je zou voor minder geïnteresseerd zijn in heel het ‘capsule wardrobe’-concept. Heel wat websites zweren bij een twintig- à dertigtal stuks om het hele jaar mee door te geraken. Maar wil je ook de huidige trends niet verloochenen, dan moet je volgens Who What Wear absoluut deze stuks in huis halen.

 

 

TRENCHCOAT

Een trenchcoat is het manusje-van-alles van de mode. Hij past bij alles, staat iedereen en kan alle stijlen aan. Het is tegelijkertijd ook de perfecte jas om twee seizoenen te overbruggen. Als je er dus nog geen - of in mijn geval meerdere - in je kast hebt hangen, is het hoog tijd om er een aan te schaffen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door POLIENNE by Paulien Riemis ?? (@paulienriemis) op

 

 

BLOEMENJURK

Niets die je garderobe meer kan opfleuren dan een bloemenjurk. Supervrouwelijk als je wil, en toch stoer wanneer je het combineert met een perfecto en een paar biker boots. Ons moet je niet meer overtuigen van de power of flowers!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_) op

 

 

GESLOTEN MUILTJES

Als je van plan bent een nieuw paar hakken in huis te halen die je capsule wardrobe waardig zijn, opteer dan voor muiltjes. Hoge hak, lage hak of met beide voetjes op de grond, het maakt allemaal niet uit, want stijlvol zijn deze schoenen altijd!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lifestyle with Cocktails (@lifestylewithcocktails) op

 

 

WITTE JEANS

Met jeans kun je weinig verkeerd doen, maar wil je er uitspringen dan ga je best voor een witte versie. Geen Dash-uitvoering, maar een ecru versie is de Jani-proof optie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door POLIENNE by Paulien Riemis ?? (@paulienriemis) op

 

 

SNEAKERS

Van klassieke Vans tot kloefkappers die je waarschijnlijk kent als ‘dad sneakers’. De basketbalsloefkes zijn nog niet klaar om hun heerschappij op te geven. En aangezien je ze waarschijnlijk draagt tot ze tot op de draad versleten zijn, kun je maar beter investeren in een goed paar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CLAIRE MARNETTE (@milkywaysblueyes) op

 

 

KOKERROK

De voorgeschiedenis van de kokerrok mag dan wel een klassieke zijn, anno 2019 kun je ‘m dragen zoals je wil. Met een paar sneakers en een sweater bijvoorbeeld, die je ’s avonds dan inruilt voor je mooiste hakken en blouse.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lifestyle with Cocktails (@lifestylewithcocktails) op

 

 

CAMEL TAS

Camel is the new black, daar bestaat dit jaar geen twijfel over. Beige kleurt het straatbeeld, en daar past een donkerbruine tas als geen ander bij. Daarbovenop werd ook bewezen dat de kleur al je andere kledij er chiquer doet uitzien.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fashion Creator (@veronika__sashina) op

 

 

PASTEL BLAZER

Combineerbaar met zowat alles in je kast, van zwierige rokken tot je favoriete jeans. Een pastel blazer is de beste investering die je dit seizoen kunt maken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_) op

 

 

BOMBASTISCHE BLOUSE

Oversized blouses met wijde Belle Perez-mouwen, ontelbaar veel frulletjes of ontplofte schouders, we zeggen er geen neen tegen. Een bombastische blouse is vaak zo’n eyecatcher, dat het niet deert uit wat de rest van je outfit bestaat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jessie Bush (@wethepeoplestyle) op

 

Meest recente video's

Meer video