Bewezen: geld maakt niet gelukkig, maar sporten doet dat wel

Print
Bewezen: geld maakt niet gelukkig, maar sporten doet dat wel

Foto: Shutterstock

Vergeet dat uitgemergeld spaarvarkentje, wie op zoek is naar geluk haalt best z’n fitnessabonnement boven. Wetenschappers hebben namelijk de interessante ontdekking gedaan dat niet geld, maar wel sport doorslaggevend is voor ons humeur. Maar pas op, want te veel sporten doet je geluk dan weer teniet…

Geld maakt niet gelukkig, al willen we nog altijd eens de proef op de som nemen. Maar met 1,2 miljoen Amerikaanse deelnemers hebben de wetenschappers wel een punt gemaakt. En dan hebben we het niet om de eerste de beste survey, maar een onderzoek van de universiteit van Yale en Oxford. Daaruit blijkt dat mensen die regelmatig sporten zich ‘slechts’ 35 dagen per jaar slecht voelen.

Bij de personen die zetelhangen en bingewatchen voorrang geven, loopt het aantal dagen al snel op naar 53. Wil je dus die 18 slechte dagen per jaar vermijden, dan spendeer je beter enkele uurtjes per week op de loopband.

 

Er vallen natuurlijk ook wel enkele kanttekeningen te vermelden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om niet meer dan drie uur per week – halleluja! – in de fitness door te brengen, anders doe je alle positieve gevolgen teniet. Ook maken groepssporten je gelukkiger dan er alleen op uit te trekken. En ten slotte: verdien je meer dan 22.000 euro per jaar, dan zit je sowieso goed. Dus eigenlijk maakt geld toch wel een beetje gelukkig, ha!

Meer over fitness

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video