Shoppen zonder schuldgevoel? H&M lanceert negende Conscious Exclusive Collection en wij willen alles

Een jurk gemaakt van de overblijfsels van je dagelijkse smoothie? Of cowboy boots die eruitzien alsof ze uit leder bestaan, maar hun oorsprong vonden in een ananasboom? H&M pakt uit met z’n negende Conscious Exclusive Collection en geeft ons zo vrij spel om onze bankrekening te plunderen zonder schuldgevoel! Want je zult waarschijnlijk alles willen.
Print

Met de Conscious Exclusive Collection wil H&M nog een stapje verder gaan. Terwijl de gewone Conscious-lijn vooral uit gerecycleerd materiaal bestaat, worden de items uit de Exclusive Collection gemaakt van bijvoorbeeld Piñatex® (leer gemaakt van de cellulose van ananasbladeren), BLOOM™Foam (een flexibel schuim gemaakt van algen) en Orange Fiber® (een zijdeachtig textiel, gemaakt van schillen van citrusvruchten).

 

De collectie is tegelijkertijd een experiment voor een duurzamere toekomst, want de Zweedse modeketen hoopt tegen 2030 alleen nog maar collecties aan te bieden die uitsluitend uit gerecycleerde en duurzame materialen bestaat. Dat er nog werk aan de winkel is, geeft H&M ook toe. Maar de trend is alvast gezet.

Over trends gesproken… Wie denkt dat duurzame kledij er niet trendy kan uitzien, heeft het bij het verkeerde eind. Het bewijs zijn de welgevulde winkelmandjes van mensen die de collectie ontdekken. Onze favorieten zijn ongetwijfeld de cowboylaarzen en het topje met pofmouwen. Toegegeven, het zijn niet de H&M prijzen die we gewoon zijn, maar de kleine investering zorgt er wel voor dat we het milieu nog een kans kunnen geven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door H&M (@hm) op

 

Meest recente video's

Meer video