GoT-actrice Emilia Clarke deelt voor het eerst ziekenhuisfoto’s van de heftige periode na haar twee hersenbloedingen

Print
GoT-actrice Emilia Clarke deelt voor het eerst ziekenhuisfoto’s van de heftige periode na haar twee hersenbloedingen

Foto: Isopix

Het liep niet altijd van een leien dakje voor actrice Emilia Clarke, die de rol van Daenerys Targaryen vertolkt in de beroemde serie 'Game of Thrones'. Ze heeft enkele jaren geleden twee hersenbloedingen gehad en dus ook twee hersenoperaties. Voor het eerst toont ze beelden van in het ziekenhuis om mensen bewust te maken van de impact.

Emilia Clarke was in 2011 aan het fitnessen toen ze voelde dat er iets mis was. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis en daar vertelden ze haar dat ze een hersenbloeding had gekregen. De actrice werd een eerste keer geopereerd en zes weken later stond ze weer op de set van 'Game of Thrones'. “Hey, thanks for giving me the job. Much appreciated. I just had a little thing, but I’m fine”, zegt ze er zelf over. Respect!

Moeilijk herstel

Al ging dat herstel niet vanzelf. Twee weken na de operatie wist Emilia haar eigen naam niet meer en kon ze die ook niet uitspreken. Gelukkig kon ze een week later wel terug praten. Emilia zegt dat haar job bij 'Game of Thrones' haar sterk hield, want daarin speelt ze een knappe, onverwoestbare vrouw.

Toen ze terug op de set stond sloeg het noodlot opnieuw toe en moest Emilia een tweede keer een hersenoperatie ondergaan. Volgens de actrice was het herstel van die operatie nog vreselijker dan die van de eerste. Zelfs in die mate dat ze dacht dat ze dood zou gaan, want er was een stukje van haar hersenen afgestorven. “Ik was zo bang dat ik niet meer zou kunnen acteren. Dat was mijn grootste angst.”

 

She made it

Nu, jaren later, is Emilia volledig hersteld en shinet ze binnenkort in het all

erlaatste seizoen van 'Game of Thrones'. De aandacht is daarom volop gevestigd op de serie en de cast, en daarvan maakt ze gebruik om haar eigen stichting SameYou in de kijker te zetten. Daarmee wil ze geld inzamelen voor meer onderzoek en jongeren met hersenaandoeningen helpen.

In een interview met CBS laat Emilia ook voor het eerst foto’s zien van toen ze in het ziekenhuis lag. Ze is erg openhartig, maar kijkt positief naar de toekomst. Wat een powerwoman!

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video