Deze out-of-the-box Airbnb’s zet je meteen op je verlanglijstje

Print
Deze out-of-the-box Airbnb’s zet je meteen op je verlanglijstje

Foto: Airbnb

Heb jij nog geen vakantie geboekt voor volgende week (herfstvakantie!) of zin om eens iets zots te doen? Dan kan je kiezen uit enkele unieke Airbnb’s. Daarvoor hoef je niet eens naar de andere kant van de wereld te reizen, want deze topverblijven liggen allemaal in Europa. Let’s go!

Aroma(n)tica Treehouse – San Salvatore Monferrato, Italië

In deze boomhut in Italië kom je helemaal tot rust. De naam ‘Aroma(n)tica’ zegt het zelf: de boomhut is niet alleen romantisch, maar je logeert hier ook tussen de heerlijke aroma’s van lindebomen. Het prachtige uitzicht krijg je er ook nog extra bovenop! Je kan hier verblijven met twee gasten vanaf €140 per nacht.

Liveable sculpture – Rome, Italië

We blijven nog even in Italië voor dit sculptuur waarin je met z’n tweeën kan verblijven. Meer artsy zal het niet worden, en dat vanaf €34 per nacht! De honderden recensies zijn allemaal erg lovend. Waar wacht je nog op?

Vliegtuig – St. Michel Chef Chef, Frankrijk

Je hoeft niet altijd naar het Zuiden voor een leuke vakantie in Frankrijk. Dit vliegtuig biedt je in het Westen, op twee minuutjes van de zee, een unieke verblijfplaats voor vier personen. Who wants to join the mile high club? Je telt hiervoor €89 per nacht neer, et voila!

Grondulow – Heeten, Nederland

In deze ‘grondulow’ of earth house, kom je midden in het boerenleven terecht. Koeien melken, kalfjes verzorgen, katjes knuffelen en ’s avonds relaxen in je eigen verblijf op de boerderij. Voor €129 per nacht kan jij bij onze noorderburen de boerin in jezelf ontdekken.

Afghaanse joert – Neurenberg, Duitsland

Ben jij toe aan een volledige social media detox? Dan moet je hier zijn. In het Duitse Neurenberg kan je logeren in een originele Afghaanse joert. Je hebt wel elektriciteit, maar geen wifi, geen tv en zelfs geen lopend water. Wassen en tandenpoetsen kan je aan de basin in de tuin. De joert heeft plaats voor twee personen en kost €39 per nacht.

Vuurtoren ‘Marlera’ – Medulin, Kroatië

Wil je helemaal tot rust komen in het zonovergoten Kroatië, dan is Marlera the place to be. Je kan met twee personen verblijven in deze vuurtoren en vindt tot drie kilometer rondom alleen maar zee en natuur. Om hier te logeren tel je per nacht €650 neer. Daarvoor krijg je een verblijf dat wordt omschreven als ‘magic’ en ‘a fairytale’. Heeeerlijk!

‘Old Dream’ jacht – Andraxt, Mallorca, Spanje

Een vakantie kan niet decadent genoeg zijn, dus waarom niet kiezen voor een verblijf op een jacht? Dit pareltje van Airbnb vertrekt in Andraxt, in het zuiden van Mallorca. Je logeert in een van de kamers voor zo’n €538 per nacht, al kan dat stevig oplopen in het hoogseizoen. Vroeg boeken is dus de boodschap. Aye aye, captain!

Meer over Reizen

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video