Met deze handige beauty hacks kom je nooit meer te laat

Mascara die boven in plaats van op je wimpers hangt, een concealer die net niet goed genoeg is uitgesmeerd of lipstick die verder gaat dan je lippen: als je gehaast bent, verloopt je badkamerroutine vaak minder vlot. Dankzij deze beauty hacks ben je in een mum van tijd flawless de deur uit.

1. Bespaar tijd in de douche
Snel douchen voor je naar je werk vertrekt? Dan kun je het meest tijd winnen met het wassen van je haar. Borstel je haar op voorhand: zo kun je je haren makkelijker wassen én uitspoelen. Was je haar  vervolgens en gebruik een conditioner die je niet hoeft te laten inwerken, zoals de Rapid Restore Conditioners van Elsève. Deze conditioners zijn zodanig ontwikkeld dat het verzorgende serum zich onmiddellijk op de haarvezel kan hechten. Zo geef je je haar onmiddellijk een intense voeding, kun je het achteraf makkelijker kammen én win je weer wat tijd.

Geen tijd om je haar te brushen? Wikkel je haar dan in een katoenen T-shirt in plaats van in een handdoek. Een T-shirt is minder absorberend dan een handdoek en voorkomt zo pluizig haar. Zo kun je je haren aan de lucht laten drogen met glanzend gladde lokken als resultaat! Wil je je haren net sneller doen drogen? Gebruik dan een microvezel handdoek: die absorbeert meer dan een gewone handdoek maar is toch zacht voor je haar.

Tip: Geen beauty hack, maar minstens even efficiënt als je gehaast bent: hang je outfit zo dicht mogelijk bij de douche. Op die manier geef je je kleren een extra ‘stoombeurt’ en verdwijnen kleine plooitjes en kreukjes als sneeuw voor de zon!
 

2. Slimme make-up tips
Als je echt gehaast bent, komt het erop aan om je make-up strategisch aan te brengen. Gebruik om je mascara aan te brengen bijvoorbeeld een bank- of klantenkaart. Houd de kaart op je ooglid terwijl je je mascara aanbrengt, zo komt het teveel aan mascara terecht op de kaart in plaats van op je ooglid. Klontertjes? Die verwijder je snel met een oude tanden- of make-upborstel.

Kom je niet de deur uit zonder lipstick? Klem dan horizontaal een wattenstaafje tussen je lippen en breng dan pas je lipstick aan: op die manier komt er geen lipstick op je tanden of in je mondhoeken terecht. Toch een beetje buiten de lijntjes gekleurd? Corrigeer het snel met een beetje concealer, zo hoef je niet opnieuw te beginnen. Extra handig: kies voor een matte lipstick die heel de dag goed blijft zitten. De vloeibare Les Chocolats Ultra Matte Lipsticks van L'Oréal Paris houden maar liefst 16 uur lang.


3. Beauty on-the-go
Geen tijd om te douchen maar toch snel je haar opfrissen? Breng wat droogshampoo aan op je wortels en kam je haren. Spray daarna ook nog wat droogshampoo op je haarborstel en neem die mee, zo kan je gedurende de dag je haar nog even verder opfrissen.

De Extraordinary Clay Droogshampoo van Elsève absorbeert overtollig talg meteen en laat geen residu achter – zo hoef je je geen zorgen te maken over witte vlekken in je haar.

Naargelang de dag vordert, kan je huid wat gaan glimmen. Dat ga je tegen door blotting paper te gebruiken: zo haal je al het overtollige talg weg zonder dat je je make-up hoeft bij te werken.

Korte nacht gehad? Stop dan snel een concealer en lipgloss in je handtas, die zorgen voor een instant frisse uitstraling. Kies voor een concealer die je eveneens als highlighter en foundation kunt gebruiken zoals de Infaillible More Than Concealer van L’Oréal Paris. Breng onder het topje van je wenkbrauwboog een kleine beetje highlighter aan voor een instant frisse blik.

 

Every second counts. Ontdek de nieuwe Rapid Restore van Elsève »

"VAN TRADITIONELE CHINESE GENEESKUNDE TOT BAANBREKENDE ANTI-AGING VERZORGING "