Project platte buik: met deze oefening verbrand je het snelst buikvet en het is niet wat je denkt

Print
Project platte buik: met deze oefening verbrand je het snelst buikvet en het is niet wat je denkt

Foto: Shutterstock

Graag zouden we die platte buik van sommige fitness babes copy + paste’n naar de onze. Maar om die onepack te promoveren naar het zesvoudige moeten er natuurlijk wat uren in de gym of op een fitnessmatje geklopt worden. Al kun je het proces wel een pak versnellen door de juiste oefeningen uit te voeren, en dat zijn verrassend genoeg geen buikspieroefeningen.

Heel wat vrouwen die enkele kilo’s willen verliezen of voor een wat strakker lichaam gaan, struggelen maar al te vaak met hun buikje. Hoeveel crunches ze ook doen, dat buikvet lijkt maar niet te willen verdwijnen. Dr. Luke James heeft het antwoord op de frustratie die we praktisch allemaal delen.

Volgens Dr. James - van gezondheids-assessmentbureau Bupa UK’s – is het net verkeerd van ons om te focussen op onze buik alleen. “Van enkel buikspieroefeningen, zoals crunches, zul je niet strakker worden”, vertelt hij aan Cosmopolitan. “Buikvet is simpelweg de plaats waar je lichaam energie opslaat, dus zul je je op je volledige lichaam moeten richten om het probleem te aan te pakken.”


HIIT IT!

Dat we kunnen kiezen op welke plaatsen we minder vet willen is een mythe volgens Dr. James, dus moeten we ons hele lichaam trainen. En de beste manier om snelle resultaten te boeken is door aan HIIT-training te doen.

De kern van HIIT of High Intensity Interval Training is dat je heel intensieve oefeningen (waarvan je hartslag serieus de hoogte ingaat) afwisselt met minder intensieve. Meerdere onderzoeken hebben al aangegeven dat deze intervaltrainingen dé beste manier zijn om snel gewicht te verliezen en conditie op te bouwen. Je kunt er maar liefst 1000 calorieën mee kwijtraken op een uur.

Meest recente video's

Meer video