Love is in the air! Dit is volgens onderzoek wat je moet doen om van de eerste date een succes te maken

Print
Love is in the air! Dit is volgens onderzoek wat je moet doen om van de eerste date een succes te maken

Foto: Pinterest

De eerste date is al-tijd een beproeving. Jouw gebrek aan sociale skills zorgt al voor ongemakkelijk veel stress vooraf, reken daar ook nog keuzestress over je outfit bij - eerder een luxeprobleem, want je kleerkast is uiteraard een pareltje - en wat ga je in godsnaam doen met iemand die je eigenlijk nog niet goed kent? Aan je sociaal gebrek kan gewerkt worden en voor je ideale outfit is er Jani, maar wat is nu het geheime recept voor die ultieme eerste droomdate?

Als je niet met een miljardair gaat daten die je voor een eerste date meeneemt op zijn jacht richting de Malediven - en daar gaan wij toch even van uit -, is simpelweg praten over reizen al genoeg om te scoren bij je eerste date. Uit onderzoek blijkt namelijk dat koppels die over hun reisdromen en -ervaringen praten bij de eerste date hogere kans hebben op een vervolgdate. 

Wat met jouw go-to topic 'favoriete films' dan? Wel, reken dat vanaf nu maar bij je gebrek aan sociale skills, want over films praten blijkt helemaal niet zo succesvol op een eerste date. Dat komt wellicht omdat filmsmaak zeer specifiek is en eerder een kwestie van argumentatie gaat worden dan een persoonlijke gedachtewisseling. Verboden terrein voor een eerste date is over je eigen ex praten zonder dat je gesprekspartner ernaar vraagt. 

 

Sterker nog: volgens Dan Ariely, professor aan Duke University, is het altijd een goed idee om controversiële onderwerpen aan te raken. Hij voerde een onderzoek uit waarbij mensen elkaar moesten vragen naar het aantal gebroken harten die ze op hun pad der liefde hebben achtergelaten. Auwch. Niet het meest luchte onderwerp voor een eerste date, maar de resultaten toonden dat de deelnemers met een beter gevoel naar huis gingen als ze deze topics toch aanraakten en konden bespreken. 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video