Eindelijk! Dit zijn de leukste sporten die indirect voor dat strakke buikje zorgen

Print
Eindelijk! Dit zijn de leukste sporten die indirect voor dat strakke buikje zorgen

Foto: Pinterest

We willen allemaal ons buikje wat strakker hebben, maar we hebben ook allemaal de stinkende hekel aan die saaie en pijnlijke buikspieroefeningen. Was er maar één of andere machtige website die ons van leukere en efficiëntere alternatieven kon voorzien... JaniTV to the rescue!

1. Gymnastiek
De strakke lijnen die je bij gymnastiek met je lichaam hoort te maken zijn een echte core workout. Of je nu aan de balk, de ringen of de tweesprong werkt, je buikspieren staan voortdurend opgespannen. Resultaat? Een buikje om mee te pronken! 

2. Zwemmen
Het hoeft je niet te verbazen waarom zwemmers altijd een godenlichaam hebben, want zwemmen is niet alleen de ultieme cardiotraining, maar ook een uitstekende workout voor je tonnetje. Het is wel belangrijk om je slagen voldoende af te wisselen, zodat je zeker heel je wasbordje gecoverd hebt! 

3. Voetbal
De kracht om op een bal te trappen komt grotendeels vanuit een sterke core. Daarnaast loop je ook heel wat lengtes af, wat alleen maar helpt om die laatste vetlaagjes weg te krijgen. 

4. Boksen
Deze intensieve sport doet wonderen voor je platte buikje. De kracht van de slag komt namelijk grotendeels uit de roterende beweging in je bovenlichaam. Die constante rotatiebeweging zorgt voor uitgesproken buikspieren.

5. Hoelahoepen
Kan het nog eenvoudiger? Nee, maar zo hebben we het graag! Haal je exemplaar uit de lagere school maar weer van onder het stof op zolder, want deze eenvoudige hoelahoepmoves geven jou een kaarsrecht lijntje! Door ondertussen de televisie of wat leuke muziek aan te zetten vergeet je ook in no time dat je eigenlijk aan het afzien bent. 

6. Trampolinespringen
Trampolines zijn uitstekend workoutmateriaal. Ze trainen niet alleen je benen en billen, maar geven je ook dat afgelijnd buikje. Trampolinespringen kan je tegenwoordig ook in gemeenschappelijke ruimtes of zelfs trampolineparken. Hoor ik daar een uitstapje met de meiden?

7. Volleybal
Ook deze zalige teamsport heeft grootse plannen met jouw tonnetje. Door het voortdurend bewegen, springbewegingen en de kracht die vanuit je core komt om de bal over het net te krijgen, zal er van die Happy Meal niets meer te merken zijn. 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video