Op vakantie zonder je rekening te kelderen? Dan mijd je beter deze 11 duurste steden

Wil jij er dolgraag even tussenuit knijpen, maar is jouw spaarvarken nog steeds uitgemergeld van je vorige citytrip? Dan boek je best geen retourtje Singapore, Hongkong of Parijs, want volgens het instituut Economist Intelligence Unit (EIU) zijn dit de duurste steden van allemaal. Maar ook voor deze acht andere steden moet je een heuse duit in ’t zakje doen.
Print

Zoals elk jaar gaat het instituut Economist Intelligence Unit (EIU) op zoek naar de duurste steden ter wereld. Die vinden ze aan de hand van verschillende zaken, zoals het kopen van een wagen, tot een kappersbeurt en woonkosten. Singapore stond vijf jaar lang op eenzame hoogte in de rangschikking, maar moet dit jaar z’n plaats met maar liefst twee andere steden delen: Hongkong en Parijs.

De drie prijzige bestemmingen worden op de voet gevolgd door de Zwitserse steden Zürich en Genève, en het Japanse Osaka. Die laatste nemen de plaats in van Istanbul en Moskou, die door de devaluatie van hun munt een pak naar beneden vallen op het lijstje. Geen verrassing is dat ook New York en Los Angeles tussen de duurste steden prijken, al scoorden ze vorig jaar minder goed wegens de zwakke dollar.

Het Zuid-Koreaanse Seoul, Kopenhagen en Tel Aviv in Israël vervolledigen de lijst. Gelukkig kun je ook prachtige reizen maken zonder daarvoor je spaargeld op te offeren. Hier vind je namelijk de goedkoopste bestemmingen ter wereld.

Meer over Reizen

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video