Aangeboden door Braun

“Bij mooi weer neem ik m’n strijk mee naar buiten”

“Bij mooi weer neem ik m’n strijk mee naar buiten”

Foto: Braun

Zodra de zon zich laat zien, trekt illustrator en model Elisa Guarraci met haar dochter Emilia naar buiten. “Thuis speelt Emilia in de tuin, op de trampoline of met de hoelahoep, terwijl ik rustig de strijk doe met m’n Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator. Zo kunnen we allebei genieten van het mooie weer.”
Dossier aangeboden door Braun.

Trekken jullie bij mooi weer weleens naar de speeltuin of genieten jullie vooral thuis van de zon?
“We vinden beide leuk, zolang we maar buiten zijn. In onze eigen tuin heeft ze genoeg voorhanden om zich niet te vervelen – krijten, trampolinespringen, hoelahoepen, vliegeren – maar de speeltuin vindt ze ook leuk. Alleen van binnenspeeltuinen zijn we geen fan, tenzij het zo’n indoor trampolinepark is. Emilia kent intussen ook heel goed het verschil tussen thuis spelen of op verplaatsing. Bij mooi weer heeft ze namelijk de neiging om eerst haar schoentjes en vervolgens al haar kleren uit te trekken. Thuis mag ze in haar blootje rondlopen - als het warm genoeg is tenminste – maar ze weet dat in de speeltuin enkel de schoenen uit mogen.”

Mag Emilia in haar gewone kleren buitenspelen of heeft ze daarvoor een apart setje speelkleren?
“Omdat ze zo’n buitenkind is dat graag ravot, heeft ze heel weinig ‘zondagse’ kledij. Een T-shirt, een legging en een trui, dat is zo’n beetje haar standaardoutfit. Maar als ze mij in in een lentejurk of een maxidress ziet, dan komt de prinses in haar naar boven en wil ze heel vaak ook een jurk aan. Die draagt ze deels voor haar gemak: een jurkje zit luchtig en comfortabel, en het is makkelijker als ze moet plassen. Als ik haar een mooie jurk aantrek om naar een feest te gaan, is het er trouwens meestal een die boven haar knieën valt. Zo worden vooral haar knietjes vuil tijdens het spelen en blijven haar kleren relatief proper. En meestal heb ik inderdaad een extra setje ravotkledij bij, voor het geval ze zich écht vuil wil maken.”

Het voorjaar betekent bij jullie dus meer was en strijk…
“In de lente moet ik inderdaad meer kleren strijken. Niet alleen omdat Emilia meer outfits vuilmaakt, ook omdat ik zelf vaker blouses draag met veel knoopjes, kraagjes en frullen. Met mijn Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator gaat dat gelukkig heel snel. De strijkzool glijdt vlot over alles heen, zelfs achterwaarts over knopen. Sommige stuks hang ik aan een kleerhanger te drogen, zodat ik er enkel nog verticaal overheen hoef te gaan met wat stoom. Ik vind strijken ook helemaal niet erg, zeker als het mooi weer is. Ik verhuis mijn strijkplank naar buiten, sluit de stoomgenerator aan op een verlengkabel en strijk terwijl Emilia buiten speelt.

De strijktips van Elisa

 • Neem je strijk mee naar buiten
  “Als het mooi weer is, koppel ik het nuttige aan het aangename en doe ik m’n strijk buiten. Het enige wat je nodig hebt is een verlengkabel en een stoomgenerator met een groot waterreservoir. In het reservoir van de Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator kan twee liter water: daar kan ik makkelijk twee uur mee verder!”
 • Verticaal strijken gaat sneller
  “Hang T-shirts en blouses aan een kleerhanger te drogen, zodat ze minder kreuken. Bij sommige stofjes volstaat het om er nadien even verticaal overheen te gaan met stoom.”
 • Achterwaarts over knopen heen
  “In het voorjaar draag ik vaak een katoenen blouse met knoopjes. Dat bezorgt me gelukkig geen extra strijkwerk, want de strijkzool van mijn Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator is afgerond, zodat ik achterwaarts over knopen heen kan strijken. Zo hoef ik het strijkijzer niet telkens op te tillen en ben ik sneller klaar.”
   

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.

Welke Braun stoomgenerator past bij jou?
Ontdek het hier.