Aangeboden door Braun

Jani en Sien to the rescue: hoe maak je strijken fun?

Bij zonnig weer naar buiten trekken om te ravotten in de tuin, het liefst in een fleurig lentejurkje of een luchtig T-shirt, Fenne doet niets liever. De bijbehorende was en strijk laat ze met een gerust hart over aan Jani, Sien en hun CareStyle 7 Pro stoomgenerator. Ze weten precies hoe je strijken fun maakt en delen met plezier hun tips.
Dossier aangeboden door Braun.

Zo strijk je twee keer sneller
Siens gouden tip om Fennes lentekleedje in geen tijd glad te strijden: “Gebruik een stoomgenerator, zoals deze Braun CareStyle 7 Pro. Daarmee strijk je twee keer sneller dan met een gewoon stoomstrijkijzer. De krachtige stoom doet kreuken meteen verdwijnen en de strijkzool glijdt vlotter over de stof omdat het water in een apart reservoir zit.”

Jani vult dat waterreservoir nog snel bij tot het maximumvolume, zodat Sien eraan kan beginnen. “Zakt de moed je niet in de schoenen als je zo’n berg strijk voor je neus krijgt?” vraagt hij. “Nee hoor”, beweert Sien, “met dit toestel is dat een fluitje van een cent, je zal wel zien. Als je de strijkzool achterwaarts over de stof beweegt, glijdt hij zo over obstakels heen zonder te blijven vasthaken en nieuwe plooien te maken. Superhandig voor jeansbroeken of blouses met veel knoopjes. En met een vol waterreservoir kan ik makkelijk twee uur verder. Zo kan ik die berg strijk in één keer wegwerken.”

Verlies geen tijd met kledij sorteren
Jurken in fijne stofjes, jeansbroeken, T-shirts, … met een klassiek stoomstrijkijzer sorteer je ze het best in aparte stapeltjes, om ze vervolgens op de juiste temperatuur te strijken. “Met de Braun CareStyle 7 Pro is dat niet nodig”, legt Sien uit. De iCare-instelling is veilig voor alle soorten stoffen en activeer je met één druk op de knop. “Het toestel heeft ook een Eco-temperatuurinstelling die energie bespaart én geschikt is voor delicatere stoffen zoals zijde of satijn. Fennes lentejurken kunnen dus gewoon bij de rest van de strijk, ik hoef vooraf niets te sorteren. Dat maakt strijken met dit toestel nog makkelijker en aangenamer.”

Maak het gezellig
Jani vraagt zich af of Sien zich nooit verveelt tijdens het strijken. “Oh nee”, zegt ze, “Ik zet intussen een muziekje op, neem er een drankje en een knabbeltje bij en maak er een gezellig moment van.”

“En welke muziek staat er zoal op jouw playlist?” polst Jani nieuwsgierig. Tot zijn verbazing blijkt Rammstein een van Siens favorieten. “Ideaal om wat tempo te maken achter mijn strijkplank”, lacht ze.

Sien strijkt tot slot nog een paar coole strijkpatches op Fennes favoriete broek en legt ze bovenop het stapeltje netjes gestreken jurken. “Zo, je bent helemaal klaar voor de lente!”
 

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.
 

 
Welke Braun stoomgenerator past bij jou?
Ontdek het hier.