Aangeboden door Braun

Strijkweetjes: 5 tips om strijken nóg leuker te maken

Strijkweetjes: 5 tips om strijken nóg leuker te maken

Foto: Shutterstock.com

Is strijken een klusje waar je weleens tegenop ziet? Met deze tips – én je Braun Carestyle 7 Pro stoomgenerator - gaat strijken niet alleen stukken sneller, maar wordt dat strijkmoment iets om naar uit te kijken.
Dossier aangeboden door Braun.

1. Richt je strijkplek comfortabel in
Richt een comfortabel plekje in waar je alles bij de hand hebt: een strijkplank, je Braun Carestyle 7 Pro stoomgenerator, een rekje met kleerhangers of een tafel voor je vers gestreken was. Een ruimte waar je strijkplank opengeklapt kan blijven staan is ideaal.  Heb je daar niet voldoende plaats voor, dan is de Braun Carestyle Compact stoomgenerator een handige oplossing. Die is zo compact dat je hem na het strijken makkelijk kan opbergen in een kast.

2. Gun jezelf wat entertainment
De radio, een leuke podcast of een eigenhandig samengestelde Spotify-strijklijst vormen de ideale afleiding tijdens het strijken. Ben je een Netflix-fan en heb je een handige stoomgenerator – lees: een exemplaar zoals de Braun CareStyle 7 Pro, met een veilige temperatuur voor alle soorten stoffen, zodat je nooit kledingstukken kan beschadigen – dan kan je rustig naar een serie of een film kijken terwijl je die berg strijk wegwerkt. Zo wordt jouw strijkmoment pure me-time.

3. Klets gezellig bij met een vriend(in)
Het strijkmoment is ook ideaal om bij te praten met je huisgenoten of een vriend(in). Bij jou thuis – met een hapje of een drankje erbij - of vanop afstand. Bel iemand op, zet je smartphone op speaker en klets gezellig bij terwijl de stille stoomgenerator z’n werk doet.

4. Hang je was te drogen
Tijd besparen bij het strijken begint al bij het drogen van je was. Laat hem dus niet te lang in de droger zitten voor je aan de strijk begint. Of nog beter: laat hem drogen aan een rekje of op kleerhangers. Sweaters en truien moet je daardoor bijna niet meer strijken, bij T-shirts en jurkjes volstaat het meestal om er even verticaal overheen te gaan met je stoomgenerator.

5. Ga voor handige hulpmiddelen
Schaf jezelf een handige, brede strijkplank aan en ga voor een krachtige stoomgenerator, zoals de Braun CareStyle 7 Pro. De stoom van het toestel doet kreuken meteen verdwijnen én je kan er achterwaarts mee over knopen, ritsen en andere obstakels heen strijken. Niets houdt je nog tegen. Bovendien verlies je geen tijd met kleding sorteren, de slimme iCare-instelling beschermt uw kleding met een veilige temperatuur voor alle soorten stoffen - voor slimme textielbescherming en geen tijdverlies bij het opwarmen of afkoelen van het strijkijzer. Resultaat: je strijkt twee keer sneller dan met een gewoon strijkijzer … en beleeft er nog plezier aan ook!
 

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.
 

 
Welke Braun stoomgenerator past bij jou?
Ontdek het hier.