Aangeboden door Braun

Tips van Sien: Hoe was en strijk je lichte lentekledij?

Tips van Sien: Hoe was en strijk je lichte lentekledij?

Foto: Braun

Een fleurige lentejurk, een witte broek en een hemd in een licht kleurtje: de ideale outfit voor een lente- of communiefeest. Maar hou krijg je die luchtige lentestofjes weer schoon en netjes na een middag buitenspelen? Dat is een klusje voor Sien en haar Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator. Dit zijn haar was- en strijktips voor witte en lichte kledij.
Dossier aangeboden door Braun.

1. Eerste hulp bij lentefeesten
“Ga ik naar een lente- of communiefeest, dan zorg ik altijd dat ik een fles wasbenzine mee heb. Zeker als ik een jurk in een lichte kleur of een witte blouse draag. Aan tafel mors je al eens en vetvlekken zijn extra zichtbaar op lichte kleuren. Met wat wasbenzine kan je zo’n vlek meteen verwijderen, ook van delicatere stofjes zoals satijn of zijde. Onlangs heb ik het nog gebruikt om een veeg lippenstift te verwijderen van een witte blouse. Je kan er dus ook make-upvlekken mee doen verdwijnen.”

2. Opfrisbeurt voor je lenteoutfit
“Hangt je lentekledij of je outfit voor de communiefeesten al even in de kast, dan kan die er soms wat gekreukt of onverzorgd gaan uitzien. Je hoeft je kleren dan zeker niet opnieuw te wassen en te strijken. Er snel overheen gaan met je Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator volstaat. Hang de kledij op aan een kleerhanger en beweeg de strijkzool verticaal langs de stof. Zo ziet je outfit er meteen weer tiptop uit.”

3. Zo verwijder je grasvlekken
“Voor kinderen betekent buitenspelen over het algemeen: lekker vuil worden. Maar geen nood als je kroost thuiskomt met een groene grasvlek op hun witte jurk of broek. Wrijf de vlek gewoon in met wat vloeibare ossengalzeep voor je de kledij in de wasmachine stopt. Zo krijg je die groene vlek er makkelijker uit.”

4. Was je lenteoutfit weer wit
“Witte kledij kan er na een tijdje wat grauw gaan uitzien door de kalk die in het water zit. Dat kan je voorkomen door wat azijn of soda toe te voegen aan je was. De zuren zorgen ervoor dat de kalk zich niet kan hechten en houden zo je witte was op een natuurlijke manier wit.”

5. Spoel kalk weg
“Ook het water in je stoomreservoir bevat kalk. De Braun CareStyle 7 Pro beschikt echter over een uniek ultrafijn gaas binnenin de boiler en vangt hiermee de kalk op. Je hoeft de boiler via de dop alleen af en toe uit te spoelen. Zo blijven de strijkzool en je kleren vanzelf proper.”

6. Tip voor intense kleuren
“Witte lentejurkjes of hemdjes met een gekleurde print stop je beter niet bij de witte was. Om de kleuren te fixeren, stop je de kledij een nachtje in water met een scheutje azijn. Zo blijven de kleuren van de print intens en gaan ze niet af op de witte of lichter gekleurde stof.”

7. Strijk alle stofjes veilig
“Jurken of blouses zijn soms gemaakt van fijne stofjes die je niet te heet mag strijken. Met de iCare-instelling van de Braun CareStyle 7 Pro stoomgenerator strijk je ze altijd op een veilige temperatuur. Is je blouse van zijde of satijn, gebruik dan de Eco-temperatuurinstelling. Die is geschikt voor de meest delicate stofjes. Met de strijkzool van het toestel mag je trouwens achterwaarts over knopen heen strijken. Handig en snel!”
 

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.
 

 
Welke Braun stoomgenerator past bij jou?
Ontdek het hier.