Wait, what?! Levi’s jeans blijkt ongeveer een derde goedkoper te zijn in het buitenland

Print
Wait, what?! Levi’s jeans blijkt ongeveer een derde goedkoper te zijn in het buitenland

Foto: Instagram | Sofie Valkiers

Er bestaan heel wat onrechtvaardigheden in de wereld, één ervan is het verschil in prijs tussen Levi’s in België en dezelfde denim in Amerika. Want wie de kans krijgt een ‘shopke te doen’ in de Verenigde Staten betaalt gemiddeld zo’n dertig procent minder dan in ons eigen land. En we willen natuurlijk allemaal die nieuwe Ribcage jeans scoren!

Helaas, het klopt wel degelijk dat de iconische jeans een stuk goedkoper is in de V.S. En dat heeft alles te maken met vraag en aanbod. Om een voorbeeld te geven: de ribcage jeans waar we nu al enkele weken op zitten te kwijlen in onze Instagramfeed kost in België 109,95 euro. In de Verenigde Staten heb je de hoge taille jeans al mee naar huis voor 98 dollar ( zo’n 86 euro). Dat is maar liefst een verschil van twintig procent. Meer nog, want opteer je voor een andere kleur, dan betaal je een derde minder in Amerika.

Glamour UK – waar ze met hetzelfde probleem kampen – vroeg uitleg aan de communicatieverantwoordelijke van Levi Strauss & Co:

“Prijzen voor retailers als wijzelf worden doorgaans bepaald op basis van de kosten van verkochte goederen, plus een marge voor het dekken van de logistieke kosten. En die laatste verschillen uiteraard van land tot land.”

“Verder kijken we ook naar de afzetmarkt en de concurrentie om op die manier een brede waaier aan hoogwaardige producten over de hele wereld aan te bieden.”

Wie het slim dacht aan te pakken en gewoon een jeans op de internationale website te bestellen, is eraan voor de moeite. De Amerikaanse webshop levert logischerwijs niet in België, en ook al zou dat een optie zijn zou je je waarschijnlijk blauw betalen aan verzendingskosten. Er zit dus maar één ding op: een reis naar de V.S. boeken! Oké, oké, of simpelweg de economie te steunen en gewoon de meerprijs te betalen. Het zijn tenslotte ook echt mooie broeken…

Meer over jeans

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video