Jani en Anna Wintour zijn het eens over wat je nooit zou mogen aantrekken voor een sollicitatiegesprek

Print
Jani en Anna Wintour zijn het eens over wat je nooit zou mogen aantrekken voor een sollicitatiegesprek

Foto: Instagram + Shutterstock

Sollicitatiegesprekken liggen aan de basis van heel wat zenuwinzinkingen, en dan hebben we het specifiek over wat in godsnaam aan te trekken naar een meeting die je toekomst voor een groot deel bepaalt. Anna Wintour to the rescue! Zij schudt in het videoformat ‘Anna Wintour Talks’ enkele outfittips uit haar designermouw, en laat dat nu net dezelfde zijn als diegene die onze eigenste Jani Kazaltzis al jaren verkondigt!

Ons eerste instinct wanneer er een belangrijke gelegenheid op de kalender staat: SHOPPEN! Nuja, dat is dan ook zowat ons enigste instinct. Maar als het om een sollicitatiegesprek gaat, is in een spiksplinternieuwe outfit verschijnen nu net hetgeen dat je niet moet doen. “Vaak hebben sollicitanten iets aan dat totaal niet bij hun persoonlijkheid past”, vertelt Wintour in het filmpje. “Daarom is het belangrijk om te onthouden dat – ook niet bij Vogue – we je niet aannemen omwille van je garderobe.”

Onze lokale fashion queen deelt dezelfde mening: “Trek een outfit aan waarin je je goed voelt. Ik weet dat dat cliché klinkt, maar begin zeker niet te experimenteren.”

Anna verklaart verder nog dat je garderobe de job voor jou niet zal doen, dat is iets wat je helemaal zelf in de hand hebt. De hoofdredactrice van Vogue herinnert zich nog steeds dat ene gesrpek: “Op een dag kwam er een jongeman met een jurk binnen en ik heb ‘m toen meteen aangenomen. Je moet je kleden voor jezelf en niet voor iemand anders. Je bewijst er namelijk niemand een dienst mee.”

Tjah, wie zijn wij om twee modegoeroes tegen te spreken?!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video