Tranen vloeien in overvloed tijdens de laatste Chanel-modeshow met Karl Lagerfeld aan het roer

Print
Wie ooit al een Chanel-show mocht meemaken, weet wat het woord impressionant inhoudt. Ook de laatste collectie met Karl Lagerfeld als creatief directeur werd niet in een sobere setting gepresenteerd. De ontwerper mag dan wel in alle stilte gecremeerd zijn, z’n afscheid van de modewereld was er eentje die alle verwachtingen overtrof. En daar gingen heel wat traantjes mee gepaard.

Karl Lagerfeld toverde het Grand Palais in Parijs al jaren om in de meest spectaculaire settings, en ook deze keer was niet anders. Hoewel al wekenlang gespeculeerd werd over hoe de laatste catwalkshow van Karl’s hand eruit zou zien, werden genodigden vandaag ontvangen in een Winter Wonderland, inclusief echte sneeuw en chalets met rokende schoorstenen.

Keizer Karl wou geen publieke begrafenis, en daar werd duidelijk rekening mee gehouden voor de presentatie van zijn laatste collectie. Dat de nodige dosis emoties in de lucht hing was onvermijdelijk, maar het was toen alle modellen terug samen op het sneeuwtapijt verschenen en ‘We Could Be Heroes’ van David Bowie door de boxen galmde dat heel wat mensen hun tranen lieten rollen.

Voorop Cara Delevingne, één van zijn grootste muzes, en als afsluiter Penelope Cruz die een witte roos met zich meedroeg. Ook in het publiek zaten heel wat van zijn muzes, zoals Kristen Stewart en Claudia Shiffer. Zij vervolledigden de front-row naast Naomi Campbell, Marion Cotillard en Janelle Monae.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video