Mini is the new maxi: hoe draag je een minirok als je niet meer in het middelbaar zit

De temperatuur gaat de laatste tijd flink de lucht in, en hetzelfde kan gezegd worden over de zoom van onze rokken. Versta ons niet verkeerd, maxi- en midi-rokken gaan nergens heen, maar de minirok is wel aan een heuse revival bezig. Perfect voor de iets kleinere mensen of vrouwen die een knap paar stelten aan hun lijf hebben hangen. Al brengt een ieniemini rok wel wat gevaren met zich mee wat styling betreft. Je weet wel, iets te veel 'Pretty Woman' in plaats van 'classy Kate'. Geen nood, wij tonen je hoe je een minirokje draagt zonder eruit te zien alsof je auditie doet voor de videoclip van Britney Spears’ eerste hit.
Print

 

DON’T DO DENIM

Niets mis met een kort jeansrokje, maar mensen die er niet van beticht willen worden kledij van hun 13-jarig zusje gestolen te hebben opteren beter voor een wat luxueuzere stof of print. Ruitjes zijn bijvoorbeeld niet enkel een trend als het op blazers en broeken aankomt, ook wat minirokken betreft is dit de perfecte print om er een volwassen look mee te rocken.

 

HOGE TAILLE = HOGE PUNTEN

Een hoge taille is zowat dé manier om ieder kledingstuk een luxueuzere look te geven. Daarbovenop siert het ook je lichaam, want je zet je taille in de kijker en creëert de illusie van langere benen. Plus, in het geval van een minirokje lijk je door de hoge taille toch nog wat meer stof om je derrière heen te hebben dan het equivalent van een haarband.

 

HOGE ZOMEN + HOGE NEKLIJN

Wil je niet de ‘Pretty Woman’-toer opgaan – ook al houden we van Julia Roberts – dan draait het allemaal om evenwicht. En aangezien je zo’n 80 procent van je benen in de kijker zet, is het maar gepast niet hetzelfde te doen met je decolleté. Trek een stijlvolle bloes uit je kast – waarvan je nog steeds enkele knoopjes open kunt laten staan – of gooi een pull over je outfit wanneer het nog fris is buiten.

 

PLAT IS PERFECT

Hakken in combinatie met een minirok kunnen al snel over the top zijn. Ben je dus niet helemaal zeker van je look, trek dan een paar enkellaarsjes aan, of grijp naar die puntige flats. Ook sneakers zijn niet de beste keuze als je voor een mature look wil gaan.

 

DRESS IT UP

Haal je mooiste blazer uit de kast, trek je duurste schoenen aan en gooi er nog een chique handtas bij. Overdressed is the way to go als het om minirokken gaat. De rok brengt alles mooi in evenwicht en jij hebt zo het ideale excuus om die dure stukken nog eens het daglicht te laten zien.

 

BROEKPAK WORDT ROKPAK

Kostuums voor vrouwen scoorden de afgelopen jaren gigantisch goed op #musthave-lijstjes. Pakken blijven hot, al moet de broek dit jaar plaats ruimen voor een korte rok. Gecombineerd met een paar enkellaarsjes en je ziet er absolutely fabulous uit!

 

Meest recente video's

Meer video