SAY WHAT?! Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag 10 minuten touwtje springt

Print
SAY WHAT?! Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag 10 minuten touwtje springt

Foto: Shutterstock

Elke dag touwtje springen? Het lijkt te zot voor woorden maar als je weet wat het met je lichaam doet, ga je snel in actie schieten. Want hallokes, het resultaat mag er wezen!

Een springtouw
Een springtouw is écht een geweldig fitness, euhm, toestel? Maar het wordt echt veel te weinig gebruikt. En dat is jammer want een springtouw is betaalbaar, draagbaar en je hebt niet veel ruimte nodig om een geweldige workout te doen.

Elke dag touwtje springen
Iedereen heeft elke dag wel een paar minuten de tijd om even touwtje te springen. Trommel al je vriendinnen op en ga samen deze challenge aan! Want je kan 10 tot 16 calorieën verbranden per minuut als je op een gematigd tempo springt. JAWADDE, als dat geen motivatie is?! 

Na 14 dagen
Spring je elke dag minimum 10 minuten, dan verandert er heel wat aan je lichaam. Na 14 dagen ga je merken dat je gewicht bent verloren, maar daarbovenop verlies je ook vet én word je er sterker van. Daarnaast verbetert touwtje springen ook je enkel- en voetstabilisatorkrachten, je oog-handcoördinatie en verhoogt het je vermogen, snelheid, wendbaarheid en balans. Een hele boterham vol met voordelen dus, YAY! Geloof je ons niet? Deze vrouw is daar het levende bewijs van.

Schema
Volg dit schema om het beste resultaat te bereiken:

  • Spring 20 seconden, rust 20 seconden, rust, herhaal
  • Spring 40 seconden rustig, spring 20 seconden snel, herhaal
  • Spring 50 keer naar voren, 50 keer naar achteren, 100 keer naar voren, 100 keer naar achter, herhaal tot de tijd op is en voeg er   iedere keer 50 aan toe
  • Spring 20 seconden op je linkerbeen, 20 seconden op je rechterbeen, 20 seconden op twee benen, herhaal

Go for it, you won't regret it! #pinkypromise 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video