Jani reageert op het overlijden van Karl Lagerfeld: “de meest legendarische twintig minuten van mijn leven”

Print
Jani reageert op het overlijden van Karl Lagerfeld: “de meest legendarische twintig minuten van mijn leven”

Foto: Vimeo

Sociale media feeds veranderen in een eerbetoon aan de modeontwerper, van zon is plots geen sprake meer en Chaneltassen worden met trieste ogen aangestaard: het overlijden van Karl Lagerfeld slaat in als een bom. Een veelbesproken persoon was hij op zijn minst, maar één ding was zeker: zijn passie voor mode was ontegensprekelijk. Jani heeft het geluk gehad hem tweemaal in zijn kenmerkende zwarte zonnebril te mogen staren. “De meest legendarische twintig minuten van mijn leven.”

“Wat een trieste dag voor de modewereld. Karl Lagerfeld is er helaas niet meer, maar zijn geest zal voor altijd op deze wereld blijven. Miljoenen mensen zullen zijn ontwerpen blijven dragen en ook na vandaag zal zijn nalatenschap aanbeden worden. Want hij is nog steeds een van de grootste ontwerpers die we ooit gekend hebben en zullen kennen.”

 

“Maar naast een designer was Karl ook een lieve man. Ikzelf heb hem tweemaal mogen ontmoeten. De eerste keer deed ik het net niet in mijn chique kostuumbroek, maar Karl stelde mij onmiddellijk gerust met zijn humor en warme ontvangst. Het interview mocht oorspronkelijk maar twee minuten duren, maar het klikte zo goed dat we uiteindelijk twintig minuten gekeuveld hebben. Voor mij één van de meest legendarische twintig minuten EVER.”

“Ik zal mijn eerste zin nooit vergeten! Voor een samenwerking met Magnum had hij een levensgrote chocoladefiguur laten ontwerpen van model Baptiste Giabiconi, zijn muze en toenmalige toyboy. Ik was zo starstruck dat ik er niets beter op vond om te zeggen: ‘I guess Baptiste doesn’t only look delicious, but he also tastes sweet.’ Waarop Keizer Karl mij al lachend meteen op mijn plaats zette: ‘You would think that, right? But I didn’t use sugar… I never eat sugar. So be my guest once, and only once.’ De boodschap was duidelijk: dat ik met mijn poten van Baptiste moest blijven. Maar het ijs was gebroken en mijn opdracht geslaagd. We gaan je missen, Karl!”

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video