Lange tijd geen actie in bed gehad? Dit zijn de gevolgen voor je gezondheid

Print
Lange tijd geen actie in bed gehad? Dit zijn de gevolgen voor je gezondheid

Foto: Shutterstock

Een tijdje geen seks hebben is geen ramp, maar soms ga je je toch afvragen of je de enige bent. Of als je lichaam ervan afziet. Wel, helaas moeten we meedelen dat er inderdaad gevolgen zijn voor je gezondheid. Toch maar snel onder de lakens kruipen? *giechel*

Mentaal

Seks geeft je een gevoel van intimiteit en warmte. Een gebrek aan fysiek contact kan er dus voor zorgen dat je je mentaal niet meer zo goed gaat voelen en een dipje krijgt. Ook ben je veel vatbaarder voor stress omdat je geen stoom meer aflaat.

 

Vaginawand 

Vrouwen die al een tijdje niet meer intiem zijn geweest, zullen daar de eerstvolgende keer wel wat last van ondervinden. De vaginawand verzwakt namelijk en daardoor zou seks iets pijnlijker aanvoelen. Bovendien zal de vagina ook droger worden en dat kan jeuk als gevolg hebben. Dat kan je voorkomen door jezelf te bevredigen.

 

Immuunsysteem

Seks heeft een positief effect op je immuunsysteem. Dat komt doordat je blootgesteld wordt aan bacteriën en zo resistentie kan opbouwen. Een gebrek aan fysiek contact betekent dan dat je op termijn gevoeliger wordt voor infecties en ziektes.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video