CUTENESS ALERT: met deze babynamen scoor je so-wie-so in 2019!

Print
CUTENESS ALERT: met deze babynamen scoor je so-wie-so in 2019!

Foto: Pinterest

De Amerikaanse website Nameberry voorspelde zoals altijd de grootste trends voor babynamen van dit jaar. Vorig jaar waren Sophia en Jackson de populairste namen, vrij gewoontjes als je het ons vraagt. De baby's die dit jaar geboren worden krijgen iets of wat meer speciale namen. Lees snel verder!

Wereldnamen
De wereld wordt kleiner en kleiner dus het aanbod van internationale namen wordt groter. Namen uit de Griekse mythologie, Koreaanse en Israëlische namen ga je dan ook vaker horen. Kies je voor een wereldnaam? Dan ben je zeker dat hij uniek en tijdloos is. Nog een leuk extraatje: vaak heeft een wereldnaam ook een betekenis, YAY! 

Namen: Acacius, Aroha, Cyrene, Jedda, Kiran, Lautaro, Lior, Niabi, Sena & Walken

Genderneutrale namen
Sommige ouders weten het geslacht al op voorhand, anderen houden dit liever als een verrassing. Maar toch kiezen veel ouders nu meer en meer voor een genderneutrale naam. En nee, dan hebben we het niet over 'Sam' die je zowel bij jongens als meisjes hoort vandaag de dag, maar wel over nieuwe uniseksnamen. Zo'n namen zijn stoer, vernieuwend en gewoon kei leuk!

Namen: Briar, Campbell, Finley, Journey, Justice, Laken, Revel, Robin, Royal &Story

 

Oosterse namen
We zeiden al dat Koreaanse en Israëlische namen trending gaan zijn. Je mag er vanuit gaan dat namen uit de Oosterse religies en niet-Europeaanse mythologie ook zijn intrede gaan doen bij ons. Wen maar al aan volgende namen:

Namen: Asherah, Bodhi, Kali, Lakshmi, Manu, Osiris, Raiden, Rama, Tanith & Zen

Kleurrijke namen
Scarlett, Ruby en Poppy zijn namen die tegenwoordig al wat vaker voorkomen. In de VS worden andere kleurrijke namen ook meer gekozen. Check verfpotjes en kleurpotloden voor de beste inspiraties!

Namen: Ash, Fawn, Grey/Gray, Ivory, Lavender, Lilac, Mauve, Moss, Olive & Sage

Natuurelementen
Namen gebaseerd op juwelen en stenen waren al populair bij meisjes, denk aan: Ruby, Amber en Pearl. Jongens krijgen vanaf nu ook kans op een naam van een soort steen, maar bloemen en andere natuurelementen gaan ook goed scoren.

Namen: Amethyst, Emerald, Garnet, Jasper, Jet, Onyx, Opal, Peridot, Sapphire & Topaz

Dierennamen
Wil je zeker zijn dat je een unieke naam kiest? Ga dan voor een dierennaam als tweede of derde naam van je kiddo. Dat gaat niet alleen uniek zijn, maar ook mega cute klinken! Wij zijn fan van Maurice of Oliver, maar volgende namen zijn ook leuke opties!

Namen:  Ace, Billy, Buddy, Buster, Hank, Ike, Jimmy, Johnny, Sonny & Spike

Beroemde achternamen
Celebrities zijn op alle vlakken inspiratiebronnen, ook voor ouders to be. Maar in plaats van hun voornamen over te nemen, kiezen ze voor de achternamen van hun fave acteur, schrijver,... het inspiratielijstje kan eindeloos zijn! 

Namen: Beckham, Bowie, Ellington, Hendrix, Jolie, Ledger, Lennon, Lennox, Monroe & Wilder

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video