Dé nieuwste dieettrend: Intermittent Fasting, euhm watte?

Print
Dé nieuwste dieettrend: Intermittent Fasting, euhm watte?

Foto: Shutterstock

Wil je wat kilootjes kwijt of wil je een gezondere levensstijl, dan is Intermittent Fasting wel iets voor jou. Maar wat is dat nu? Bij deze dieettrend gaat het niet om wát je eet, maar wel om wanneer je eet. Als je bewust op bepaalde tijdstippen wel en niet eet, kan je gewicht verliezen en een gezond gewicht behouden. Benieuwd hoe het werkt? Lees dan snel verder!

Wat is Intermittent Fasting?
Het is echt niet de zooooveelste dieetrage. Integendeel, het is een mega oud gezondheidsprincipe want het is ontstaan bij de oermens en zijn Paleo dieet. Doorheen de geschiedenis was IF populair tijdens spirituele doeleinden omdat je je lichaam zou reinigen. Vandaag maakte IF zijn comeback en zou het dé dieettrend zijn van het moment. Bij dit dieet is de periode waarin je eet korter dan de periode waarin je niet eet. Het is een voedingspatroon waarbij je met tussenpozen vast en dus niets eet.

Skip dinner and stay thinner, euhm what?
Tijdstip: eet tussen bepaalde tijdstippen van minstens 12 uur niets. Wanneer je dat doet en op welke manier, beslis je volledig zelf. De meest gebruikelijke IF-manier - lijkt voor ons ook meteen de haalbaarste- is om na het avondmaal (20u00) tot de middag daarop niets te knabbelen, snoepen of te eten. 

Welke voeding: vasten betekent niet uithongeren. Je blijft wel hetzelfde aantal calorieën opnemen, maar dan binnen een bepaald tijdstip. Wat je eet, beslis je volledig zelf. Maar uiteraard is de IF-methode in combinatie met een gezond voedingsdieet de beste combi.

Pro of contra
Dat Intermittent Fasting omstreden is, geven we toe. Want het gaat echt in tegen álle gezondheidswetten die we overal horen:

- ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag
- je moet zes tot acht kleine maaltijden eten per dag
- vasten is niet goed voor de concentratie
- ...

Maar no worries, de voordelen van IF klinken echt top. Want door vasten zou je je hormonen in balans brengen, het geeft een boost aan je metabolisme, het zorgt voor een betere cholesterol en zou risico's op ernstige ziektes verlagen

Het proberen waard, denken we dan want euhm... alles eten binnen een bepaald tijdstip was in orde, toch?

 

Meer over dieet

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video