Wait, what?! Je raadt nooit door welke sport je het meest vet verbrandt

Print
Wait, what?! Je raadt nooit door welke sport je het meest vet verbrandt

Foto: Shutterstock

Heb jij jezelf in alle impulsiviteit ook een fitnessabonnement laten aansmeren omdat je dacht dit jaar écht eens werk te maken van je bikini body? Dan ben je net als ons flink gesjareld, want het is geen work-out in de gym, maar wel deze sport waarmee je het meeste vet verbrandt.

Boksen dan? Of zwemmen? Wielrennen misschien? Nope, geen van de voorgaande. Celebrity personal trainer Harley Pasternak, die onder meer Kim Kardashian en Lady Gaga traint, vertelt dat je het gerust dichter bij huis mag zoeken. Volgens haar is de sport waarmee je het eenvoudigst vet verbrandt – tromgeroffel – WANDELEN. Yep, gewoon een blokje om blijkt dé manier te zijn om van die lovehandles af te geraken.

 

BURN BABY, BURN!

Je hond staat alvast te springen, maar jij wil ongetwijfeld graag het waarom weten. “Met hardlopen of een intense work-out verbrand je wel meer calorieën, maar die komen allemaal uit onze niet-vetzones. Aangezien wandelen een low intensity work-out is waarmee je rechtstreeks je vetzones aan het werk zet, is het de beste sport om overtollig vet te verbranden”, vertelt Pasternak.

Gooi dat fitnessabonnement nu niet meteen in de vuilnisbak, af en toe eens stevig sporten blijft een goede uitlaapklep om de stress uit je hoofd te krijgen of frustraties uit te werken op de boksbal. Wandelen kan dan weer een bezinningsmomentje zijn… of de perfecte activiteit om samen met je gal pals wat calorieën te verbranden en zonder te hijgen en puffen de laatste nieuwtjes aan elkaar te kunnen vertellen!

 

Meest recente video's

Meer video