Het ei is uitgekomen! We weten eindelijk wat het opzet is van World Record Egg

Print
Het ei is uitgekomen! We weten eindelijk wat het opzet is van World Record Egg

Foto: Unsplash | Daniel Jerico

Er werden de afgelopen weken al duchtig wat woorden getokkeld over het wereldrecord-ei alias ‘World Record Egg’. Het Instagramprofiel postte net na de jaarwisseling een foto van een doodsimpel ei, dat binnen enkele dagen moeiteloos de meest gelikete foto – nvdr. van Kylie Jenner – voorbijstreefde met z’n maar liefst 52 miljoen likes. Maar daar stopt het verhaal van het ei duidelijk niet. Gisteren werd na de Super Bowl alles opeens duidelijk…

Bijna exact een maand geleden stond Instagram in rep en roer door een stockfoto van een ei op een witte achtergrond. Het doel? De meest gelikete foto aller tijden worden. Mission meer dan accomplished, want de 18 miljoen nodig om Kylie Jenner van de troon te stoten werden al snel 52 miljoen likes.

 

Al bleef het een mysterie wie of wat achter het ei schuilde. “Henrietta, een kip van het platteland in Groot-Brittannië, zit achter deze foto. Het ei heet overigens Eugene”, was de reactie die media kregen toen ze een mail stuurden naar het bijbehorende emailadres. De daaropvolgende weken was er een lange stilte tot er op 18 januari opnieuw een foto van het ei werd gepost, maar deze keer vertoonde het wereldberoemde ei een barstje. Nog enkele foto’s volgden, steeds met wat meer barstjes, tot zaterdag deze eggciting boodschap gepost werd:

 

En zo geschiedde, na de Super Bowl kon men eindelijk te weten komen waarrond het allemaal draaide. Op de streamingdienst Hulu stelde het immer bekende ei zich toch nog even voor. Daarop verklaarde het te beginnen breken onder de druk van de sociale media. In de laatste seconden spreekt het ei de kijkers aan: “Als jij het ook moeilijk hebt, praat dan met iemand.” Wat blijkt, de hele campagne is afkomstig van Mental Health America, een non-profit organisatie die toegewijd is aan de noden van iedereen die leeft met een mentale ziekte en de algemene mentale gezondheid van alle Amerikanen promoot.

Dankzij deze stunt bereikt de boodschap miljoenen mensen over de hele wereld, want alleen al op het Instagramprofiel van het ei kan Mental Health America rekenen op 10 miljoen volgens. Een kleine buiging is hier volledig op z’n plaats als je het ons vraagt.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video