Bewezen: mensen met dit aantal bedpartners hebben veel minder kans op een scheiding

Print
Bewezen: mensen met dit aantal bedpartners hebben veel minder kans op een scheiding

Foto: Shutterstock

Bang dat jouw happily ever after misschien toch niet eeuwig zal duren? Maak je niet ongerust, volgens onderzoek is het voldoende even je aantal bedpartners na te gaan. Zit je onder een bepaald aantal, dan slinkt de kans op een scheiding aanzienlijk.

Wetenschappers aan de universiteit van Utah hebben onderzocht wat de invloed van het aantal sekspartners op een relatie, en meer bepaald een huwelijk is. Ben je met minder dan tien mannen/vrouwen het bed ingedoken, dan ziet het er rooskleurig uit voor jou.

Het was professor Nicholas H. Wolfinger die statistieken vanaf de jaren 70 onder de loep nam. Hij lette daarbij op het aantal bedpartners voor het huwelijk en het aantal scheidingen die plaatsvonden na vijf jaar huwelijk.

De bevindingen? Vrouwen die na het jaar 2000 in het huwelijksbootje stapten en meer dan tien bedpartners hebben gehad, hebben meer kans om te scheiden. Diegenen die hun jawoord gaven voor het nieuwe millenium, en met drie tot negen partners de liefde bedreven hebben, hadden het minst kans op een scheiding. Last, but not least: vrouwen met minder dan drie sekspartners hadden nog altijd minder kans op een op de klippen gelopen huwelijk dan diegenen met een aantal hoger dan tien.

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video