Vreetbuien 's avonds? Zo stop je ze meteen!

Print
Vreetbuien 's avonds? Zo stop je ze meteen!

Foto: Shutterstock

Je kent het wel: je kruipt 's avonds in de zetel om gezellig wat televisie te kijken en je buik begint te grommen. Voor je het weet, heb je heel de kast leeggegeten en pizza laten leveren. Jezelf in bedwang houden? Dat kan met deze tips!

Vitamines

Honger is eigenlijk een gevolg van een tekort aan vitamines, maar waar jij zin in hebt is meestal niet wat je lichaam nodig heeft. Probeer daarom dus doorheen de dag vitamine C binnen te krijgen. Die staat er bekend om je hongergevoel te controleren.

Eiwit

Een ontbijt rijk aan eiwitten doet wonderen voor je eetlust. Die wordt dan namelijk onder controle gehouden waardoor je minder gaat snakken naar ongezonde snacks.

Calorieën verbranden

Sport! Door een workout te doen - en die mag zelfs kort zijn, zo'n tien minuten - kun je jezelf makkelijker beheersen 's avonds. Dat komt omdat sport het deel van je hersenen stimuleert die impulsieve beslissingen onder controle houdt.

TV

In bed nog snel een aflevering van je favoriete serie kijken? Niet doen! Slaap liever een uurtje meer, zodat je meer uitgerust bent. Je hebt namelijk meer trek in junkfood wanneer je moe bent.

Pepermunt

Het is een meer directe oplossing waarvan niet iedereen even overtuigd is van de werking, maar het is het proberen waard. De geur van pepermunt zou namelijk je eetlust drastisch verminderen. 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video