It’s raining hacks, hallelujah! Zo red jij je kapsel op regenachtige dagen

Print
It’s raining hacks, hallelujah! Zo red jij je kapsel op regenachtige dagen

Foto: Isopix

Zolang regen geen geldige reden is om je afwezig te melden op het werk, blijven wij manieren zoeken om er na een heuse plensbui niet uit te zien als een poedel die aan een stopcontact gelikt heeft. Want of course worden miezerige dagen ingepland op die zeldzame momenten waarop we eens een ‘good hair day’ hebben. Gelukkig bestaan er enkele hacks waardoor je coupe du jour niet – letterlijk – in het water valt.

 

OMKEERBARE PARAPLU

Wij beschouwen paraplu's als één van de beste uitvindingen ooit, al laat het ding ons vaak in de steek wanneer we in de auto moeten stappen. Want jawel, die 20 milliseconden die het dichtvouwen van een paraplu in beslag nemen, zijn meer dan genoeg om onze make-up, hairdo én outfit royaal te verpesten.

Oplossing: de omgekeerde paraplu van Lidl aanschaffen! Of je een omgekeerde paraplu niet net wil vermijden, horen we je denken. Nope, want door het averechts sluitingsmechanisme kun jij zonder nat te worden in je auto stappen, en laat je ook geen hele plas water achter.

 

SERUM IS JE BESTE VRIEND

Hou een serum met siliconen bij de hand. We know, siliconen leggen een film over je haar dus vermijden we dit liever, maar in het geval van slecht weer werken siliconen net zoals een regenjas voor je haar. Hetzelfde geldt voor haarlak, en kan je helpen een heuse bad hair day te voorkomen.

 

STEL JE WASBEURT UIT

Tenzij je fan bent van een coupe ‘Tina Turner’ stel je die wasbeurt beter nog even uit. Gewassen haar kroest namelijk makkelijker, en laat dat nu net hetgeen zijn wat we willen vermijden.

 

WATER MET WATER BESTRIJDEN

Sea salt spray lijkt de ideale partner te zijn om je haar tijdens regenachtige dagen in toom te houden. De “salty hair coupe” die je van sea salt spray krijgt blijft in mooi in model dankzij het zout dat in het product zit.

 

WEES HET WEER TE SLIM AF

Heeft jouw haar een eigen wil en krult het no matter what? Wees het gure weer dan voor en leg ’s morgens zelf krullen in je haar. Door de  warmte van je krultang zal je haar minder vatbaar zijn voor ongecontroleerde kroesopstoten.


NU IS DE TIJD VOOR DOTJES

Er bestaat geen beter moment om je haar in een dotje te steken dan op een regenachtige dag. Alles zit lekker vast, en zolang je geen duik neemt in een plas, blijven je lokken ook lekker op hun plaats zitten.

 


UNDER MY UMBRELLA, ELLA, ELLA, EH, EH, EH
In plaats van gemiddeld zestien dagen per maand de deur niet uit te komen wanneer het regent lijkt een investering in de omkeerbare paraplu van Lidl het ons meer dan waard. Koop er eentje voor maar 9,99 euro in de dichtstbijzijnde Lidl-winkel of via lidl-shop.be.