Evi Hanssen post naaktfoto op sociale media om belangrijk probleem aan te kaarten

Print
Evi Hanssen post naaktfoto op sociale media om belangrijk probleem aan te kaarten

Foto: Instagram | Evi Hanssen

Wie gisterenavond z’n dagelijkse swipe-marathon op Instagram hield, drukte gegarandeerd even op pauze bij de Stories van Evi Hanssen. De presentatrice deelde namelijk een naaktfoto van zichzelf om een belangrijk probleem aan te kaarten.

Dat heel wat mensen even halt hielden bij de Instagramstories van Evi Hanssen staat vast. De mama van twee poseerde in haar Ev(i)a-kostuum voor de spiegel in een slaapkamer. Twee strategisch geplaatste balkjes bedekten de belangrijkste delen van haar lichaam, want Evi laadde niet per ongeluk een foto op op Instagram in plaats van die naar haar vriend te sturen, maar doet dit om een nobele reden.

"Spannend, naaktfoto’s sturen naar je lief", stond er op het pikante beeld geschreven. "Maar wat als je lief zegt dat hij de naaktfoot’s online gaat zetten", werd vervolgd. De presentatrice wil op deze manier sextortion onder de aandacht brengen. Sexwatte? Bij sextortion wordt een slachtoffer afgeperst met eigen naakt- of sexy foto’s die hij/zij ooit stuurde. De dader vraagt losgeld, anders worden de naaktfoto’s doorgestuurd naar vrienden en familie of online gezet.

"De foto in kwestie was eigenlijk een naaktfoto die ik ooit naar mijn lief had gestuurd", vertelde Evi op QMusic. Soms doet ze dat ook wel eens, gaf ze toe. “Dat is wel eens grappig en spannend. Maar dit keer was het de bedoeling om aandacht te trekken voor een vreselijk: sextortion. Dat gebeurt zeer vaak, 1 op 5 jongeren kreeg er al mee te maken. Ik zoek voor mijn nieuw tv-programma dappere getuigen die afgeperst worden."

Het fenomeen is bittere ernst. “Het drijft sommigen tot een depressie en soms zelfs zelfmoord”, gaat Evi verder. “Omdat ze zich schamen durven ze er niets over te vertellen tegen hun ouders of leraars. Ik wil daar iets aan doen.”

Slachtoffers, jong of oud, kunnen zich aanmelden via haar Instagram-kanaal. De oproep kadert in het programma dat ze voor de zender VIER aan het maken is.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

 

Meer over crosspromo

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video