De sleutel tot een betere relatie? Samen sporten, AHJA!

Print
De sleutel tot een betere relatie? Samen sporten, AHJA!

Foto: Shutterstock

Sporten met je partner in crime - je hoort wel vaker dat het je relatie versterkt. En dat is ook zo! Je spendeert tijd samen, dus die ruzies over elkaar te weinig zien zijn voorbij. Natuurlijk moet je een work-out vinden die jullie allebei graag doen. Thank God heb je ons, want wij helpen jullie met veel plezier!

Train together, stay together
Niet iedereen staat ervoor te springen om samen te sporten, maar onthoud dit: er zitten voordelen aan. Het heeft nut voor zowel je relatie als je conditie, hupsakeee twee vliegen in één klap. Want couples who drink, euhm train, together stay together.

Hoe train je samen?
Tim Robards, een bekende chiropractor en tv-persoonlijkheid uit Australië traint altijd samen met zijn vrouw,  en de twee zijn dolgelukkig. “Het grootste obstakel is vaak het verschil in niveau en/of doel van de twee personen”, zegt Robards. Vaak wil een man meer tijd doorbrengen met krachtoefeningen en vrouwen gaan vaker voor cardio. Maar ook daar heeft Timmy boy een oplossing voor. Werk alleen met je lichaamsgewicht en olympische ringen. Zo kan je makkelijk met je partner naar een sportschool en op dezelfde manier trainen, maar toch met verschillende oefeningen.

Wie niet waagt, niet wint
Ben je overtuigd? Top! Maar je lief nog niet? Dan is het verstandig om op voorhand doelen te stellen, liefst binnen een bepaalde tijd en gebaseerd op emotie. Emotie? Jep, denk bijvoorbeeld aan een huwelijk. Een dag wanneer iedereen vaak fit wil zijn, tijdsgebonden is en te maken heeft met veel emoties. Maar ook al ga je niet trouwen dan nog is samen sporten goed. Het zorgt ervoor dat je speelser bent in elkaars omgeving. Daarnaast verbetert het jullie band en mochten jullie ooit kinderen krijgen dan hebben jullie meer energie om met ze te spelen. Vergeet ook niet dat je tijdens het sporten stoffen aanmaakt die ervoor zorgen dat je gelukkig wordt én meer actie in de slaapkamer krijgt. AHA! Dat laatste onthouden we zeker! 

TIP: doe dit vooral NIET!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video