Nooo! Linde Merckpoel stopt met radio maken en slaat een nieuwe weg in

Print
Naast het witte landschap deed ook de Instagrampost van Linde Merckpoel deze ochtend heel wat mensen schrikken. “NEWSFLASH… Ik stop met mijn ochtendshow”, plaatste de StuBru-presentatrice op haar profiel. In een bijgaande filmpje verklaart de bekende rosse zelf waarom ze de fakkel doorgeeft.

Meer dan 2,5 jaar was de stem van Linde Merckpoel een vaste waarde op de radio. Maar de roodharige spring-in-’t-veld heeft een zwak gekregen voor een ander medium: video. Linde vlogde al een tijdje voor het Youtube-kanaal van de radiozender, maar bleek de camera maar moeilijk aan de kant te kunnen leggen. Daarom zal ze zich vanaf februari fulltime bezighouden met het maken van video’s, en dat doet ze samen met haar partner in crime en goede vriend Arnout. Mega Merckpoel krijgt een eigen Youtube-kanaal en zal posten onder #LINDE.

Dat Linde enthousiast is over haar overstap, is meer dan duidelijk: “Mocht ik kunnen, ik deed dertig dingen tegelijk en dan maakte ik radio, video en een tapdansshow tegelijkertijd. Maar op een bepaald moment moet je gewoon durven kiezen voor die ene droom.” We zullen je zeemzoete stem ’s morgens missen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ochtend met mixed feelings vandaag. Want NEWSFLASH… Ik stop met mijn ochtendshow. Het ding is… mocht ik kunnen, ik deed dertig dingen tegelijk en dan maakte ik radio, video en een tapdansshow tegelijkertijd. Maar op een bepaald moment moet je gewoon voluit durven kiezen voor die éne droom. Ik fantaseer al jaren met mijn vriend @brarno over een videoproject en ben héél blij dat we ons hier nu fulltime op kunnen storten. Ik ga de luisteraars missen, maar de goesting in dit avontuur is te groot geworden. Ik wil actie en bewegen. Mensen leren kennen, nieuwe verhalen horen. Dingen die mij fascineren, waar ik vragen bij heb of geen hol van snap... Ik wil keiveel dingen zien met mijn eigen ogen. Dus ik doe het gewoon. Ik word een YouTuber, jongens! En dat klinkt nu nog wat akelig, maar BAM. Beslist! Merci @stubru om mij alweer te volgen in mijn wilde ideeën en ambities. Ik kan me nog steeds geen beter plekje voorstellen dan hier.

Een bericht gedeeld door Linde Merckpoel (@lindemerckpoel) op

 

Maar niet getreurd voor de trouwe luisteraars! Vanaf maandag 4 februari word de Studio Brussel-luisteraar ‘s morgens in de vroegte wakker met Michèle Cuvelier (26). De jongste telg van de ‘Warmste Week’ ziet het volledig zitten haar bioritme om te gooien: “Van het muziekprogramma Zender in de late avond naar de ochtend. Hoera voor avontuur!”

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video