Deze douche-hack zou je van die droge huid kunnen afhelpen en je haar er glanzend laten uitzien

Print
Deze douche-hack zou je van die droge huid kunnen afhelpen en je haar er glanzend laten uitzien

Foto: Shutterstock

Het einde van een drukke dag vieren met een zalig warme douche en privé-karaokeoptreden, zalig toch? Het doet ons mentaal niet enkel goed, we willen ons velletje natuurlijk ook wat quality time gunnen. Maar wordt jouw huid hoe vaker je een douche of bad neemt hoe droger? En gaat dat ook op voor je haar? Dan zou dat weleens aan de kwaliteit van je water kunnen liggen, en wij hebben daar de ideale hack op gevonden!

Een schilferige droge huid en lokken die als stro aanvoelen. We schuiven de schuld maar al te vaak op de koude temperaturen, maar eigenlijk ligt het probleem veel dichter aan huis, meer bepaald in ons water. Hoewel het bewezen is dat kraantjeswater perfect drinkbaar is, betekent dat niet dat ook je huid er voordeel aan heeft. Dat alles heeft te maken met de waterhardheid.

Waterhardheid slaat op het aantal calcium- en magnesiumdeeltjes in het water. Kraantjeswater met een hoger kalkniveau zou zelfs beter zijn voor je gezondheid, maar helaas niet voor je huid. Hard water droogt de huid uit, maar zeep en shampoo lossen ook minder goed op in kalkrijk water. De oplossing? Wat we eigenlijk onnodig doen met het water dat we drinken: filteren.

Nee, we stellen niet voor dat je je vanaf nu wast door een met water gevulde Brita-kan over je heen te kappen. Er bestaan namelijk tussenstukjes die het water in jouw badkamer filteren. Je stopt de filter dan gewoon tussen je doucheslang en -kop en bekomt zo heerlijk zacht water.

 

Je vindt zulke douchefilters op Amazon, maar ook via bol.com. En het goede nieuws is dat het je veel minder zal kosten dan alle bodylotions en conditioners, want een filter kost je gemiddeld 40 euro en moet je maar om de zes maanden vervangen als je een fervente doucher bent. Het proberen waard lijkt ons!

De ultieme test? Was jezelf eens met regenwater en je zal vrijwel meteen het verschil voelen aan de zachtheid van je haar. Al raden we je niet aan op dit moment een plons in de dichtstbijzijnde vijver te nemen, brrr!

Meer over haar

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video