Geef je metabolisme een boost met deze voedingsmiddelen en wuif die kerstkilo’s vaarwel

Print
Geef je metabolisme een boost met deze voedingsmiddelen en wuif die kerstkilo’s vaarwel

Foto: Stylemepretty.com

Die goede voornemens, dat komt niet goed... Dus aangezien we ook dit jaar geen drie maal per week de fitness onveilig zullen maken, moeten we andere manieren zien te vinden om een ‘banging body’ te bekomen. Of toch op z’n minst die kerstkilo’s zien kwijt te spelen. Oplossing: ons metabolisme een versnelling hoger doen draaien. En met deze voedingsmiddelen lukt dat zeker en vast!

Toegegeven, de kilo’s zullen er niet afvliegen als je jezelf blijft volproppen met fastfood en ongezonde snacks. Maar aangezien alle beetjes helpen, en veel van onderstaande zaken ook gewoon lekker zijn, kan het geen kwaad om het eens te proberen. Toch?
 

WARM WATER MET CITROEN

Er werden al ettelijke discussies aan dit trucje gewijd. Maar hé, baat het niet dan schaadt het niet. Dus drink ’s morgens een glas warm citroenwater. Citroen zou helpt je lichaam om vet te verbranden en veel water zorgt er sowieso voor dat je lichaam makkelijker afvalstoffen kan afvoeren.

 

HETE KRUIDEN

Zowat alle kruiden die je mond in vuur en vlam zetten helpen je om wat extra gewicht te verliezen. Vanaf nu dus enkel nog de gerechten waar vier pepertjes naast staan op de menukaart!

 

KANEEL

’Tis dan wel niet meer the season, dit kruid is perfect om je stofwisseling wat op te krikken. Strooi er dus maar lekker op los!

KOFFIE 

Je dagelijkse cafeïneshot geeft je niet enkel een energieboost, een kop koffie versnelt ook je stofwisseling. Helaas raakt je lichaam er na een bepaalde duur gewoon aan, dus verwacht niet dat dit een wondermiddel is.

 

GROENE THEE

Groene thee bevat twee stoffen die jouw stofwisseling verhogen, namelijk catechine en cafeïne. Drink een paar kopjes per dag en je metabolisme krijgt een heuse boost. En hé, met dit weer is thee drinken nu niet meteen een opgave, toch?

 

PROTEÏNEN

Vezels zijn onverteerbare koolhydraten die amper calorieën bevatten. Toch zal je lichaam z’n best doen om die te verteren. Maar dat kost heel wat energie, wat gelukkig net goed is voor je metabolisme.

 

GEMBER

Het gele goedje verbetert niet enkel je spijsvertering, maar geeft je ook een verzadigd gevoel. Gember wordt daarbovenop ook geprezen omwille van zijn antibacteriële deugden, dus die verkoudheden mag je ook vaarwel zeggen.

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video