Smaller zonder dieet: op deze manier kun je prints in het voordeel van je figuur gebruiken

Print
Smaller zonder dieet: op deze manier kun je prints in het voordeel van je figuur gebruiken

Foto: Isopix

Prints: de een mixt er zonder moeite vijf door elkaar, terwijl de ander simpele streepjes al een heuse uitdaging vindt. Feit is dat een print je outfit die shot persoonlijkheid kan geven die het voorheen miste. Meer nog, prints kunnen serieus in je voordeel werken door je favoriete lichaamsdelen in de kijker te zetten en die minder geliefde op de achtergrond. Lees je even mee? Wij tonen je hoe het werkt.

Laten we beginnen bij het begin: grote prints vergroten terwijl kleine prints camoufleren. Wil je je heupen bijvoorbeeld liever niet in de spotlights plaatsen? Dan draag je beter geen broek met een groot motief. 

En nu voor de gevorderden:

JE HEBT BREDE HEUPEN:

Als je heupen breder zijn dan je schouders, is het logisch dat je de aandacht van je heupen weg leidt. En dat doe je - of course - door een geprinte top te dragen. Kan je het toch niet laten een broek of rok met motief te kopen, kies dan eentje met een kleine print (zoals polkadots). Dit zijn de beste stukken voor jouw lichaamsvorm:

  • een felgekleurde top met grote print
  • een klassiek gestreepte top (en nee, horizontale strepen maken niet per se dik)
  • een geprinte top, gecombineerd met een donkere jeans of rok

 

JE HEBT GROTE BORSTEN:

Heb jij een appelfiguur en is jouw bovenlichaam dus breder dan je heupen? Dan betekent dit dat je je heupen in de kijker moet zetten om je figuur te balanceren. En dat doe je makkelijk door:

  • felgekleurde, of grote bedrukte broeken of rokken te combineren met een ééntonige top.
  • een horizontaal gestreepte rok te dragen om de illusie van evenwicht te geven.

 

JE BENT PETITE:

Ben je niet van de grootste? Dan benadruk je je kleine lengte alleen maar door grote motieven te dragen. Jij draagt het best:

  • kleine prints, zoals dunne strepen of kleine bolletjes.
  • verticale strepen om de illusie te wekken dat je langer bent.
  • accessoires met een print, zodat een motief je niet overmant.

 

JE BENT GROOT EN SLANK:

You lucky bastard! :) Grote prints zijn jouw net wél op het lijf geschreven. Jij kunt je zelfs van kop tot teen in een motiefje hullen. Hou wel de volgende tips in het achterhoofd:

  • ga voor lange stukken met een grote print, bijvoorbeeld een maxi dress of lange rok.
  • een kleine print kan natuurlijk ook, maar hou het opnieuw bij een volledige look. Kleinere kledingstukken - zoals een crop top - zullen er bij jou 'te klein' uitzien.


Hoppakee, dan kun je nu aan het shoppen!

Meest recente video's

Meer video