Deze zes dingen zijn slecht voor je haar, maar wij hebben de oplossingen!

Print
Deze zes dingen zijn slecht voor je haar, maar wij hebben de oplossingen!

Foto: Shutterstock

We willen de drie g's allemaal voor ons haar: glanzend, glad en gezond. Maar in plaats daarvan staan we voor de spiegel met een pluizend vogelnest #help... Wil jij mooi en gezond haar? Stop dan vooral hiermee en ga voor deze alternatieven!

Bye, bye elastiekjes
Stugge elastiekjes zijn geliefder dan gladde omdat ze beter blijven zitten. Dat klopt, maar ze zijn zó slecht voor je haar. Ze zorgen ervoor dat je haar sneller breekt, maar no stress: er zijn betere én mooiere alternatieven. Denk aan de scrunchie, oude telefoondraad elastiekjes of een stokje.

Opgepast met warmte
Je haren föhnen, steilen of krullen... dat het ongezond is, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar waarom? De hitte haalt de beschermende laag van je haar weg, daardoor raakt het beschadigd en breekt het sneller af. Gelukkig bestaan er alternatieven om je haar op een andere manier te drogen. En nee, het is geen handdoek, want ook die is slecht voor je haar. Gebruik een katoenen T-shirt, kussensloop of een microvezel handdoek. Deze spullen hebben een zachte stof en zijn dus ideaal om je haar snel te drogen. Nog een (iets duurder) alternatief is een Dyson haardroger. 

Hello hittebeschermende producten!
Je haar is al op een vriendelijkere manier gedroogd, maar wil je het toch steilen of krullen? Gebruik dan producten die je haar beschermen tegen de hitte. Door goede producten te gebruiken blijft je hoofdhuid gehydrateerd en komt er een beschermlaag op je haar. Je scoort een hittebescherming al voor slechts 2,79 euro hier. Better safe than sorry...

Kammen en nat haar
Je natte haren kammen, we zijn er allemaal schuldig aan. Je moet de knopen na je wasbeurt er toch uitkammen? Maar eigenlijk kan je dat beter niet doen, want nat haar is een pak fragieler en zal dus sneller breken. Wachten met kammen tot het is opgedroogd, is de boodschap. Ook naar buiten gaan met nat haar is not done!

To borstel or not to borstel
De manier waarop we borstelen is belangrijker dan je zou denken. Geloof het of niet maar je haar van boven naar beneden borstelen is slecht. Je kan beter je haar verdelen in plukken, onderaan beginnen borstelen en langzaam naar boven opwerken. Zo komt er minder druk op te staan en is de kans op breken een stuk kleiner. Nog een tip: gebruik een Tangle Teezer, dat is een kwaliteitsborstel waar veel beautybloggers en haarstylisten bij zweren. 

Hup naar de kapper
Soms zijn we onze korte coupe beu en willen we onze haren zo snel mogelijk laten groeien. Daarom is een kappersbezoek vaak volledig uitgesloten, toch is het beter om zo nu en dan naar de kapper te gaan om die dode puntjes eraf te laten knippen. Wees dan wel extra duidelijk dat het om puntJES gaat en niet over puntEN, if you know what we mean... Of vraag de kapper om dit trucje eens te testen. Dode haarpunten afknippen zonder je lokken in te korten? Interesting!

Meer over haar

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video