NICE TO KNOW: met deze kleren maak je het meeste kans op die tweede date

Print
NICE TO KNOW: met deze kleren maak je het meeste kans op die tweede date

Foto: Shutterstock

Een eerste date, hoe spannend is dat toch! En dan spreken we nog niet over de kledingcrisis die er steeds bij komt kijken #pfffff. Iets casuals, chique of toch maar die outfit die je eigenlijk wilde dragen tijdens het uitgaan. Ben jij ook altijd volledig in de war bij het kiezen van dé perfecte look? No worries, er is onderzoek gedaan naar wat je het best kan dragen zodat je die tweede date meteen op zak hebt.

WHAT TO WEAR

Dresscode.nl deed onderzoek naar welke kleren je het beste draagt om te scoren op een eerste date. Ze baseerden hun onderzoek op 123 eerste dates. Wat bleek? Vrouwen die een topje of T-shirt dragen tijdens hun eerste afspraakje maken meer kans op een vervolg dan vrouwen in een jurkje of een blouse. Bij mannen scoort het T-shirt dan weer beter dan een hemdje. We vatten het even samen:

Geen té diep decolleté
Vrouwen die een diep decolleté dragen zijn minder succesvol dan gedacht. 66% van de kandidaten die een date hadden met een vrouw met een diepe inkijk, hebben interesse in een tweede date. Draag je een minder diep decolleté, dan is er 75% kans op een nieuwe date. HOERA voor de vrouwen van het Itty Bitty Titty Committee!

Baard maakt de man
Mannen kunnen op hun eerste date hun scheermesje best links laten liggen. Baby faces met een gladgeschoren gezicht vallen minder in de smaak dan mannen met gezichtsbeharing. Onthoud: baarden, sikjes en snorren scoren 63% meer dan mannen met een gladgeschoren gezicht want die hebben maar 51% kans op een tweede afspraakje. 

Rekening
Daten zorgt vaak voor veel lastige momenten. Naast het kiezen van een geschikte outfit, ontstaat er vaak een awkward moment als de rekening op tafel komt. Wie grijpt het snelst naar de portemonnee? Ondanks vrouwen in de meeste gevallen wel wat afwachten, is het nog vaak de man die de portemonnee trekt. Tijdens 84% van de dates betaalt de man voor de vrouw. Toch zijn er ook vrouwen die hun steentje willen bijdragen. In 12% van de gevallen is het: split the bill en in 4% van de gevallen is het de vrouw die voor het etentje betaalt. Vrouwen die (mee-) betalen doen dit vaak wel met een duidelijke intentie. Ze betalen namelijk vaker mee als zij geen interesse hebben in een vervolgafspraak, interesting!

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video