Mmmm! Vijf receptjes voor gezonde pannenkoeken die geen rechtstreekse aanslag zijn op je lijn

Print
Mmmm! Vijf receptjes voor gezonde pannenkoeken die geen rechtstreekse aanslag zijn op je lijn

Foto: helenkookt.be

Nothing says romance like… een berg pannenkoeken op een zondagochtend. Ohja, de liefde is groot, heel groot. En toch wil je de hoop op een bikini body nog niet opgeven. Dus laten we gewoon nog heel even de schijn ophouden. *wink wink* Speciaal daarom schotelen wij je vijf verrassende pannenkoeken voor die je zonder schuldgevoel kan eten!

 

GEZONDE PANNENKOEKEN MET KIKKERERWTENMEEL

We know, de titel doet heel wat wenkbrauwen rijzen, daarom laten we de foto voor zich spreken. Want ook al denk je bij kikkererwten meteen aan hummus, het meel is een ideale vervanger van eieren. In combinatie met andere soorten glutenvrij meel is de kikkererwtenvariant geschikt om tarwemeel te vervangen in glutenvrije recepten. Deze pancakes zijn dus volledig tarwevrij, en 100 % vegan!
Lees het recept op helenkookt.be

 

GUILT-FREE BANANA PANCAKES

De ‘banana pancakes’ van Steffi Vertriest zijn niet enkel guilt-free – lees: je mag er stapels van eten – maar ook makkelijk om te draaien. Yep, geen plakje deeg tegen de keukenmuur met dit recept, want de banaanpannenkoeken worden in de oven klaargemaakt? Getest door de redactie en binnen de twee minuten verorberd. This shit is bananas, B-A-N-A-N-A-S!
Lees het recept op byebyecheeseburger.be

 

CHOCOLADE PANNENKOEKEN

Hooooooly guacamoly! Gezonde pannenkoeken mét chocolade, is dit echt? Geloof het maar, want het receptje komt van niemand minder dan keukenprinses Rens Kroes. Dat de pannenkoeken misschien wel een kluit calorieën bevatten zullen we niet achterhouden, maar gezond zijn ze sowieso!
Lees het recept op renskroes.com

 

PINK PANCAKES MET RODE BIET

Roze en pannenkoeken, ongetwijfeld een match made in heaven. Komt daar nog bij kijken dat deze pancakes ook gezond zijn, want de roze kleur komt van rode biet. Het perfecte recept om mee uit te pakken tijdens een gezellige brunch onder vriendinnen.
Ontdek het recept in het boek ‘Pannenkoeken’, Lise Finckenhagen

 

QUINOA PANNENKOEKEN MET BOSBESSEN

Nogmaals het bewijs dat pannenkoeken geen aanslag hoeven te zijn op je lijn. Deze quinoa pancakes hebben een optimale voedingswaarde en bevatten heel wat proteïnen. De blauwe bessen zorgen op hun beurt voor een shot vitaminen.  Sma-ke-lijk!
Lees het recept op ambitiouskitchen.com

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video