Word je 's nachts wakker? Doe deze dingen nooit als je terug wil slapen!

Print
Word je 's nachts wakker? Doe deze dingen nooit als je terug wil slapen!

Foto: Shutterstock

's Nachts wakker worden en niet opnieuw in slaap vallen... AMAI, hoe lastig is dat? Wist je dat er bepaalde dingen ervoor kunnen zorgen dat jij minder snel weer in dromenland belandt? Laat die dingen nu achterwege en slaap verder als een roosje!

's Nachts wakker worden

Niet wandelen

The Independent sprak met slaapexpert Dr. Michael Breus en hij vertelt wat je beter níet kan doen als je midden in de nacht wakker wordt. Hij raadt je aan om niet naar de wc te gaan, alleen als je echt echt echt moet. Waarom? Als je nog maar rechtop gaat zitten op bed, gaat je hartslag al omhoog, laat staan als je opstaat én wandelt. Wil je snel terug in slaap vallen? Dan moet je hartslag juist dalen. Blijf dus lekker liggen als je niet heel nodig moet plassen. 

Geen tijd

Nog iets wat je beter kan laten is kijken hoe laat het is. Je wordt wakker, je begint uit te rekenen hoe lang je nog kan slapen en je krijgt stress want het zijn nog maar twee uurtjes en die wil je tenvolle benutten, maar dat werkt dus averechts. Als je geluk hebt, heb je nog de volle zes uur slaap, maar dan nog. Het is en blijft slecht om naar de wekker te kijken, want je hersenen worden wakker en jij begint te denken. 

Conclusie: blijf in je bed liggen en sluit gewoon weer je ogen #sweetdreeeaaams. 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video