Relatiedipje? Met dit simpel trucje krik je die band met je lief terug op

Print
Relatiedipje? Met dit simpel trucje krik je die band met je lief terug op

Foto: Unsplash | Milan Popovic

Mag net zoals de haard tijdens deze koude winterdagen het vuur in jouw relatie ook wel wat aangewakkerd worden? Kruipt de sleur met andere woorden in jouw relatie? Trek nog niet meteen richting een relatietherapeut(e), want er bestaat een simpel trucje om de band met je partner weer te versterken.

Het geheim van koppels die na jaar en dag nog steeds dolgelukkig zijn met elkaar: elkaar spiegelen. Uit onderzoek blijkt dat het aannemen van dezelfde houding van je partner een erg goede manier is  om een band met iemand op te bouwen óf te versterken. Wie weet doe je dit misschien wel al jaren onbewust en zijn jullie daarom nog steeds dolverliefd. Het imiteren van elkaars lichaamstaal helpt dan weer om je verbonden en gesteund te voelen.

Een voorbeeld: je hubby komt thuis van z’n werk en vertelt op een enthousiaste manier – denk: handgebaren en geanimeerde stem – over zijn dag. Wat jij waarschijnlijk zal doen is achteruit gaan leunen in je stoel, je armen kruisen en oren spitsen. Toch kom je dan niet enorm geïnteresseerd over voor je partner. Oplossing: zijn enthousiasme, toonaard en lichaamstaal overnemen. Maar doe dat wel op een subtiele manier, zodat je toch niet bij de relatietherapeut belandt.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video