Last van droge lippen? Misschien is dit de boosdoener...

Print
Last van droge lippen? Misschien is dit de boosdoener...

Foto: Shutterstock

Als de temperaturen dalen, barsten onze lippen vaak en dat is alles behalve sexy. Maar als je denkt dat het puur en alleen komt door het koud winterweer, dan heb je het mis. Er is nog een boosdoener die ervoor kan zorgen dat je lippen droog en gebarsten zijn. Maar welke? That's the question....

De tweede mogelijke schuldige van gebarsten of droge lippen is, geloof het of niet: TANDPASTA

Enkele Reddit-gebruikers deelden hun ervaringen met droge lippen en wat bleek? Wie de switch maakte naar een tandpasta voor gevoelige tanden zag zijn droge en gebarsten lippen snel verdwijnen. 

De belangrijkste oorzaak zou de aanwezigheid zijn van SLS (Sodium Laureth Sulfate). Uhm en dat is? Wel, SLS zorgt voor schuim in beautyproducten. Volgens dermatoloog Joshua Zeichner kan dit zeker de oorzaak zijn. “Allergische reacties op tandpasta zijn helaas veelvoorkomend. Wie chronisch gebarsten lippen heeft, of een geïrriteerd of brandend gevoel in of rond de mond zou wel eens de oorzaak bij zijn tandpasta mogen zoeken.” SLS kan de oorzaak zijn voor een allergische reactie, maar het kan ook liggen bij andere ingrediënten zoals pepermunt of kaneel

Krijg je je lippen echt niet minder gebarsten of minder droog ondanks je duizend keer per dag lippenbalsem smeert? Test eens een volledig andere tandpasta en wie weet zijn je droge lippen al snel verleden tijd. 

Heb je toch nood aan een lippenbalsem? Wij selecteerden de beste uit voor jou:

#1 Classic Lippenbalsem in Blik - CARMEX

Leuk wist-je-datje: deze lippenbalsem ziet er niet meteen de meest fancy one uit, maar die wordt wel aangeraden door verschillende make-up artists, onder andere: Mitch Fabry.

#2 Too Faced Lip Scrub - Sephora

Dit is een lippenbalsem en scrub in één: het verlost je van dode huid terwijl het gehydrateerd wordt. Twee vliegen in één klap, YES PLEASE! 

#3 NUTRITIC LIP BALM - La Roche-Posay

Deze lippenbalsem transformeert je lippen van heel droog en gebarsten naar zacht en minder gevoelig.

#4 Lip Drink Lip Balm - Jane Iredale
Deze lippenbalsem is eenvoudig, maar goed en vooral lekker!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video