AHA! Ontdek de verrassende reden waarom hemdsknopen bij vrouwen links staan

Print
AHA! Ontdek de verrassende reden waarom hemdsknopen bij vrouwen links staan

Foto: Pinterest

Cliché but true, verschillen tussen mannen en vrouwen zijn er en zullen altijd bestaan. Naast een baard, een grotere schoenmaat, vollere wenkbrauwen is er nóg een ding dat anders is bij mannen dan bij vrouwen: de plaats van onze hemdsknopen. Bij vrouwen staan ze links en bij mannen rechts, but why? Ontdek het hier!

Misschien was het je nog niet opgevallen, maar het is een feit dat de hemdsknopen bij mannen en vrouwen verschillen van plaats. Geloof je het niet? Spurt naar de kast van je man, broer of vriend en check it out. Wedden dat ze aan de andere kant zitten dan de knopen op jouw blousjes? 

Vier verklaringen

Deze fashion rule (laten we het zo noemen), werd al laaaaaang geleden bepaald, maar de exacte reden is moeilijker te achterhalen dan we dachten. Dit zijn de mogelijke, bizarre en soms grappige verklaringen voor dit mysterieus verschijnsel, uhm excuseer, deze fashion rule

#1 man en zwaard 
Er wordt beweerd dat de knopen bij de man langs rechts zitten zodat de vijand niet met hun zwaard tussen de openstaande knoopjes kon steken. Uhm, waar halen ze dat vandaan? Vroeger werd hun linkerhand namelijk vaak als schild gebruikt. 

#2 baby's
Bij vrouwen zouden baby's de oorzaak zijn. Omdat de meeste vrouwen rechtshandig zijn, dragen zij de baby vaak op hun linkerarm als ze borstvoeding geven. Daardoor is de rechterhand vrij en kan de blouse makkelijker open gemaakt worden.

#3 paarden
Of ligt de reden bij paarden? Jonkvrouwen zaten vaak zijdelings achterop het zadel met de benen naar rechts. Daarom was het handig dat de knopen links zaten zodat er geen wind in de blouse kon waaien. #slim #velewarmerofniet?

#4 spiegelbeeld
Tijdens de Renaissance hadden vrouwen enorm lastige kledingstukken (denk aan: korsetten, hoepeljurken,...). Daarom kregen ze vaak hulp van dienstmeisjes om hun kledij aan te doen en dicht te snoeren. Daardoor zouden de knoopjes er in spiegelbeeld zijn opgenaaid, zodat de dienstmeisjes ze makkelijker konden sluiten. AHA, dat lijkt ons wel écht de meest logische reden, niet? 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video