Aangeboden door Braun

Winterse stylingtips: “Laagjes dragen is dé truc om warm te blijven”

Winterse stylingtips: “Laagjes dragen is dé truc om warm te blijven”

Foto: Braun

De koude houdt Elisa Guarraci en haar gezin niet tegen om in de winter naar buiten te trekken. “Emilia is een echt buitenkind: ze doet niets liever dan buitenspelen – het liefst in de sneeuw - wandelingen maken en onderweg in plassen springen. Ze dwingt me om vaker naar buiten te trekken, ook in de winter. Een welkome afwisseling voor de vele uren die ik achter mijn computer doorbreng.”
Dossier aangeboden door Braun.

Ben je zelf een wintermens?
“Als ik heel eerlijk ben, hou ik meer van de zomer. Maar als de sneeuw in de winter tien centimeter dik ligt en de wereld even helemaal stilvalt, kan ik daar wel heel erg van genieten. We nemen in dat geval ook de tijd om als gezin samen naar buiten te trekken, bijvoorbeeld om een sneeuwballengevecht te houden. We wonen in een groene omgeving en vlakbij is er een vallei die iets heeft van het decor van The Sound of Music. Als het gesneeuwd heeft, kan je er zo van de heuvels glijden. Een slee hebben we niet, maar dat is niet eens nodig: we gebruiken een stuk plastic om op te zitten. Daarmee lukt het net zo goed.”

Trekken jullie met het gezin op wintersportvakantie?
“Nee, aangezien ik niet zo’n wintertype ben, gaan we niet op wintersport. Maar we maken dus wel uitstapjes in de buurt: een winterwandeling, een trip naar de Ardennen, een kerstmarktje, samen gaan schaatsen … Zolang we maar buiten zijn, het liefst in de natuur, is Emilia gelukkig. Van winkelen is ze dan weer helemaal geen fan, dan blijft ze nog liever thuis.”

Hoe bescherm je je in stijl tegen de koude?
“Als er sneeuw ligt, trek ik mijn dikke moonboots aan. Emilia draagt haar regenlaarzen met een extra wollen zooltje in, want als ze een plas ziet, springt ze er middenin. Ze vindt het ook geweldig om zich te laten vallen en door de sneeuw te rollen. Daarom trek ik haar zo’n waterdichte salopette aan, een skipakje eigenlijk, zo blijft ze droog. Liet ik haar zelf kiezen, dan ging ze zonder jas de deur uit, want van kou heeft ze absoluut geen last. Ik ben daarentegen een echte koukleum en trek zo veel mogelijk laagjes aan om warm te blijven. Ik heb altijd een onderlijfje aan en ga niet naar buiten zonder een sjaal en een muts – het liefst in een blits kleurtje. Vergeet ik toch mijn muts aan te trekken, dan heb ik meteen een oorontsteking.”

Elisa’s stijl- en onderhoudstips voor de winter

 1. Nooit meer vermiste mutsen
  “Alle mutsen en sjaals bewaar ik samen in een doos. Zo vind ik ze meteen terug als ik ze nodig heb en wordt de kans dat ze zoekraken een stuk kleiner.”
   
 2. Koud wassen, trimmen of stomen
  “Van wollen kledij wassen ben ik niet zo’n fan, ik doe het alleen als het niet anders kan. Mijn sjaals stoom ik even met mijn Braun CareStyle Compact stoomgenerator, wollen truien was ik koud - zonder wasverzachter – en kledingstukken gemaakt van dikkere wol fris ik op met stoom. Een wollen vest of mantel hang ik op aan een kapstok en ik ga er even verticaal overheen met mijn Braun CareStyle Compact stoomgenerator. Die is in amper twee minuten opgewarmd, zodat ik er meteen mee aan de slag kan. Zo is alles in een mum van tijd weer fris, kreukvrij en verzorgd.”
   
 3. Stoombeurt vervangt de droogkuis
  “Ook kledij die normaal gezien naar de droogkuis moet, zoals een jurk die ik onlangs droeg op een première, fris ik op met mijn Braun CareStyle Compact stoomgenerator. Véél sneller en goedkoper dan de droogkuis.  Ik strijk ze van binnen naar buiten met stoom, zo krijg je de geurtjes eruit. Met de slimme iCare-instelling ben ik altijd zeker van een veilige temperatuur voor alle soorten stoffen, zodat mijn jurken in topvorm blijven. En voor extra delicate stofjes – zoals zijde of satijn - gebruik ik de Eco-temperatuurinstelling.”
   

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.
 

 
Welke Braun stoomgenerator past bij jou?
Ontdek het hier.