Tierlantijntjes troef: dit soort jurk wordt de it-jurk van 2019

Wie niet van tierlantijntjes houdt, slaat maar beter nog een heuse voorraad jurken in tijdens de solden. Want anno 2019 hangen die vol ruches, kant, kraagjes, pofmouwen, opvallende knopen en een bloemenprint als toetje. Jawel, de prairiejurk lijkt de nieuwe it-dress te zijn.
Print

 

PRAIRIEWATTE?

Een nieuw merk waarvan we op de hoogte moeten zijn? Nope, prairie zijn de grasvlaktes in Noord-Amerika. De prairiestijl slaat dan ook op de klederdracht die daar door de vrouwen werd gedragen rond 1820. Ook halverwege de 19de eeuw grepen vrouwen terug naar de lange donkergekleurde jurken met hoge kragen. Maar het is niemand minder dan Dior die de trend in 2019 opnieuw lanceert. De haute coutureshow van het modehuis stond bol van de ‘zedelijke’ jurken. En wie zijn wij om Dior tegen te spreken?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pamela Allier ???? (@pamallier) op

 

BOHO WORDT PRAIRIE

Boho-fans zullen deze stijl vast en zeker ook weten te appreciëren, al is het vaak naar evenwicht zoeken zodat je er niet uitziet als een Amish outcast. Combineer de jurk dus met simpele accessoires, en voeg er wat moderne elementen aan toe door bijvoorbeeld sneakers of een paar biker boots aan te trekken. Durven is de boodschap! Deze influencers hebben de smaak al te pakken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door LOVELY PEPA COLLECTION (@lovelypepacollection) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CULT GAIA (@cultgaia) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kate Foley Osterweis (@katefoley) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hedvig Sagfjord Opshaug (@hedvigso) op

 

Meest recente video's

Meer video