Hallokes! Dit populaire dieet is voor de tiende keer op een rij verkozen tot beste afvalmethode

Print
Hallokes! Dit populaire dieet is voor de tiende keer op een rij verkozen tot beste afvalmethode

Foto: Unsplash | Brooke Lark

De trofee voor het eten van de meeste kroketten werd binnengerijfd en operatie ‘Pas Nooit Meer In Je Broek’ hebben we met glans volbracht. Victory is ours… tot we op de weegschaal gaan staan. Gedaan met lachen dus, het is tijd om ons gewicht terug op punt te brengen. Maar hoe kies je in godsnaam een dieet als er meer dan duizend gepromoot worden? Simpel, je gaat gewoon voor de beste afslankmethode en die is voor het tiende (!) jaar op een rij WW, het vroegere Weight Watchers!

Weight Watchers, nu WW, wordt door gezondheidsdeskundigen opnieuw erkend in de Best Diet-ranglijsten. Dat werd bekendgemaakt in het U.S. News & World Report – het jaarlijkse dieetrapport van U.S. News, dat het twee na grootste nieuwsmagazine van de Verenigde Staten is.

 

HET BESTE DIEET OM GEWICHT TE VERLIEZEN

De diëten zijn gerangschikt in negen categorieën, waaronder preventie en beheersing van diabetes en hart- en vaatziekten, en waarschijnlijkheid van gewichtsverlies. In die laatst vernoemde categorie komt WW voor het tiende jaar op een rij als overduidelijke winnaar uit de bus. Het is niet alleen het beste afslankdieet, maar ook de op twee na beste methode om het snelst gewicht te verliezen. Daarnaast valt WW tevens in de prijzen als beste commerciële dieetprogramma en derde makkelijkste dieet om te volgen.

De opeenvolgende topposities van het WW-programma stemmen overeen met klinische studies die al tientallen jaren de effectiviteit van het programma staven. Een studie in ‘The American Journal of Medicine’ (2013) toont aan dat je met de ondersteuning van WW tot acht keer meer gewicht verliest dan wanneer je het alleen doet.

 

 

BESTE ALGEMEEN DIEET

Het dieet dat over de hele lijn - Best Diets Overall - als beste verkozen werd is het Mediterrane dieet. Mediterraans eten blijkt niet alleen geweldig lekker te zijn, maar dus ook gezond. Dat komt omdat de focus op veel vis, fruit, groenten en gezonde vetten zoals olijfolie ligt, wat voor een gebalanceerd eetpatroon zorgt. 'Gezond en makkelijk vol te houden', klinkt het. Al geldt ook hier het principe: 'te veel van het goede is ook slecht.' 

Meer informatie over de ranglijsten vindt je op Best Diets 2020.

 

Meest recente video's

Meer video