Aha! Dit is de reden waarom jouw krullen altijd uitzakken na enkele minuten

Print
Aha! Dit is de reden waarom jouw krullen altijd uitzakken na enkele minuten

Foto: Isopix

Wulpse krullen, er zijn er maar weinig die ermee opstaan. Gelukkig is onze krultang ’s morgens nooit veraf, al hebben we er een heuse haat-liefde verhouding mee. Want in return voor onze dagelijkse stylingmarathon, waarbij we onze armen en polsen plooien op manieren waar zelfs een circusacrobaat zou van opkijken, eindigen we na enkele minuten vaak met hetzelfde miezerig plat hoopje waarmee we begonnen waren. Maar hé, de kat was tenminste getuige van hoe goed ons kapsel er kàn uitzien. Gelukkig ontdekten wij het geheim achter langhoudende krullen, zodat je Blake Lively en haar perfect haar binnenkort het nakijken kan geven.

Beauty website Byrdie vroeg aan Matthew Fugate, crème de la créme onder de haarstylisten die Claire Danes, Brooke Shields en de immer benijdenswaardige Blake Lively tot zijn trouwe volgelingen mag rekenen, wat de echte reden is waarom onze krullen zo snel uitzakken. Zijn antwoord: “Elk kapsel kan een krul houden, het hangt er gewoon van af hoeveel geduld je hebt om die te maken. Het is daarom enorm belangrijk dat jij voor de aanpak kiest die het best bij jouw type haar past.”

Als je bijvoorbeeld dun haar hebt en kleine krulletjes wil bekomen, is het best om daar een nachtje voor in te plannen. “Schuimrollers zijn mijn absolute favoriet, en ze zijn daarbovenop nog eens goedkoop ook”, gaat Fugate verder. “Door ze een hele nacht in te laten sta jij ’s morgens op met een prachtige bos krullen.”

Ook make-up & hair artist Angelique Vandewinkel heeft zo haar trucjes om langhoudende krullen te creëren.

 

 

  • Verdeel je haar in parten en begin altijd onderaan de hals. De rest van je haar steek je op.
  • Spuit een kleine hoeveelheid haarlak op de lok.
  • Span het haar goed op, want het is de spankracht die ervoor zorgt dat de krul langer blijft.
  • Hou de krultang ondersteboven, zet aan in het midden en glij naar beneden toe.
  • Hou de puntjes goed tegen en rol de lok op naar boven.
  • Even vasthouden en dan de krultang opendoen zodat je haren eruit vallen.
  • Herhaal dit tot aan je kruin voor je aan de zijkanten begint.

Et voilà, klaar - of moeten we zeggen krul - is kees!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video