DO NOT TRY AT HOME: Netflix waarschuwt voor de gevaren van de Bird Box- challenge

Print
DO NOT TRY AT HOME: Netflix waarschuwt voor de gevaren van de Bird Box- challenge

Foto: IndieWire

Je kon er deze week niet naast kijken: Bird Box dit, Bird Box dat... het is momenteel dé must watch op Netflix met Sandra Bullock in de hoofdrol. Nu blijkt de Bird Box-challenge zijn opmars te maken. Mensen delen massaal filmpjes op sociale media terwijl ze geblinddoekt rondlopen. "Verwond jezelf niet" twittert Netflix.

Bird Box gaat over een vrouw die samen met haar kinderen een gevaarlijke reis maakt om een mysterieuze kracht te vermijden. Zie je de kracht? Dan sterf je. Omdat ze dat willen voorkomen, bedekken ze hun ogen voor het kwaad dat hen achtervolgt. Ze doen heel de reis dus geblinddoekt. 

Omdat de film zo trending is en mensen ervan houden om creatief uit de hoek te komen, ontstonden er al heel wat hilarische memes en nu maakt de Bird Box-challenge dus zijn intrede.

Bird Box-challenge

De Bird Box-challenge betekent dat mensen zichzelf gaan blinddoeken terwijl ze taken proberen te voltooien, door het huis of op straat wandelen. Ze filmen dit en zetten het op het internet met #BirdBoxChallenge. Grappig idee, maar als we eerlijk zijn ook best gevaarlijk. Want het start met onschuldige kleine dingen, maar het internet kennende blijft het daar niet bij. 

Door het zien van al die filmpjes stuurde Netflix een tweet de wereld in met de waarschuwing dat fans moeten opletten zich niet te verwonden en met de vraag om de uitdaging niet meer aan te gaan:

Check hier enkele voorbeelden van de #BirdBoxChallenge, maar je hebt de tweet gelezen: jezelf niet blinddoeken is de boodschap. Waarom? Om zulke toestanden te voorkomen:

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video